Cover van boek De naam van de roos
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2019 | 569 pagina's
ISBN: 9789044644166

De naam van de roos

De naam van de roos is een historische detectiveroman die zich in de middeleeuwen afspeelt. In 1327 wordt William van Baskerville naar een Benedictijnse abdij in Italië gestuurd als bemiddelaar in het conflict tussen de Franciscanen en de Benedictijnen over armoede. Bij zijn aankomst wordt een van de monniken echter op raadselachtige wijze dood aangetroffen. Het blijft niet bij die ene moord... 

Het verhaal wordt verteld door Adson, Williams gezel en leerling. Een ons vreemde omgeving wordt zo verrassend vertrouwd. Umberto Eco is een ware taaltovenaar; hij combineert verschillende lagen en thema’s die zich maar beetje bij beetje blootgeven. Het is even wennen aan de Latijnse termen, maar na een tijdje gaat dat vanzelf (achteraan in het boek staat een lijst met vertalingen, dus geen zorgen). Hoewel het een behoorlijk dik boek is, leest het vrij vlot en is het best toegankelijk!

Lees een stukje

Vergeefs. Ik dacht aan het meisje. Mijn vlees had het intense, zondige en voorbijgaande (dus lage) genot vergeten dat de vereniging met haar mij had geschonken; maar mijn ziel had haar gelaat niet vergeten, en zij slaagde er niet in die herinnering als verdorven te ervaren, integendeel, ze popelde alsof in dat gelaat alle zaligheden van de schepping werden weerspiegeld. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren