Cover van boek De voorlezer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Cossee | 2010 | 192 pagina's
ISBN: 9789059363021
Dit boek staat in de lijst Boeken over boeken

De voorlezer

Michael is 15 als hij Hannah ontmoet. Hoewel zij 20 jaar ouder is, krijgen de twee een passionele relatie. Hij leest voor uit literaire werken, nadien vrijen ze. Op een dag is Hannah zomaar verdwenen en blijft Michael reddeloos achter. Pas jaren later - na de Tweede Wereldoorlog - ziet hij haar terug in een rechtszaal, waar Hannah terecht staat. Ze wordt afgeschilderd als een onmenselijke kampcommandante. De waarheid blijkt echter ingewikkelder in elkaar te zitten, want Hannah heeft een geheim, een geheim dat Michael kent. 

De voorlezer belicht een klein deeltje uit de Duitse geschiedenis, zonder oordeel uit te spreken. Tijdens het lezen word je net als Michael geconfronteerd met verschillende morele vraagstukken, en mede daarom blijft dit verhaal nog lang hangen.

Lees een stukje

Steeds weer heb ik in later jaren van het huis gedroomd. De dromen leken op elkaar, het waren variaties op één droom en één thema. Ik loop door een vreemde stad en zie het huis. In een wijk die ik niet ken, staat het tussen de andere huizen. Ik loop door, onzeker omdat ik wel het huis, maar niet de stadswijk ken. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren