Cover van boek Zeemeermeisje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Hoogland & Van Klaveren | 2022 | 281 pagina's
ISBN: 9789089673725
Dit boek staat in de lijst Jeugdboekenmaand 2023

Zeemeermeisje

Miki logeert bij haar vader in Amsterdam. Daar ontmoet ze Chris, een oude dame die met haar hond op het dak woont. Chris heeft een grote wens. Ze wil graag naar Schotland reizen, om haar grote liefde terug te zien. Maar ze is bijna blind en kan niet alleen reizen. Dus vertrekt Miki met haar naar Schotland. Ondertussen kan Miki nadenken over haar ouders en haar beste vriend. Haar ouders hebben allebei wat tijd nodig voor zichzelf. Miki weet daardoor niet meer waar ze echt thuishoort. En haar beste vriend vroeg haar iets waardoor ze zomaar wegliep. Daar moet ze ook goed over nadenken. De reis helpt haar om daarna te weten wat ze moet doen. 

Lees een stukje

'Wie zijn ... jullie?' Ik steun met één hand tegen het hok, mijn heup doet pijn. Ik probeer ondertussen te zien waar mijn telefoon gebleven is.
'Nou? Zeg dan!'
'Rustig maar,' daar is de stem weer. 'Gaat het?'
Misschien is het geen hond, maar een wolf. Héél even geloof ik in alle sprookjes die ik ooit heb gelezen. Enge heksen, monsters en geheime portals op zolders waar ik dan doorheen ben gestapt. Of eerder: gevallen. Dan voel ik weer de schram op mijn arm, heb ik kriebel aan mijn neus. Nee. Ik ben gewoon hier op zolder. In gezelschap van een oude dame en een hond. Denk ik. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren