Cover van boek Weg
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Hoogland & Van Klaveren | 2016 | 221 pagina's
ISBN: 9789089672223

Weg

Anna, bijna vijftien jaar, loopt weg nadat haar vriend Robin plotseling is gestorven bij een ongeluk. Ze krijgt een lift en belandt in Barcelona. Daar ontmoet ze Barry en maakt ze kennis met de mensen uit zijn omgeving. Ze leven allemaal op straat, 's nachts, zonder geld of toekomst. Anna leert veel, maar weet uiteindelijk heel goed wat ze wel en wat ze niet wil!

Er wordt een mooi beeld geschetst van het rauwe straatleven. Je leeft mee met Anna, bent verbaasd over haar keuzes, zou haar willen beschermen. Een verhaal dat veel emoties oproept.

Lees een stukje

Ze zou 's avonds weglopen, dat was ook haar plan met Robin geweest. Hoe had hij het ook alweer gezegd? In de avond zat wat meer rek, zoiets. Dus hoefde ze alleen nog maar de rest van de dag door te komen. Rond 12 uur klom ze uit haar bed, douchte ze lang en sloop toen naar beneden. Haar ouders zaten in het Hok met de gordijnen dicht, zaken regelen, de begrafenis waarschijnlijk. Wanneer die was wist Anna niet, misschien wist niemand het nog. Het maakte ook niet uit, ze zou hem overslaan. Ze ging geen afscheid nemen. Ze ging niet 'verwerken'. Ze ging gewoon weg.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Anoniem
06/09/2020
4

In het begin vond ik dit boek best wel saai en ik vond de hoofdpersonage niet zo leuk omdat ik haar niet begreep. Maar na een tijdje begreep ik haar manier van denken meer en vond ik het boek heel interessant. Ik raad het zeker aan.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren