Cover van boek Vliegen zonder vleugels
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2008 | 197 pagina's
ISBN: 9789059082731

Vliegen zonder vleugels

Na elf jaar hoort Manthe dat haar ouders en haar zus niet omkwamen in een auto-ongeluk zoals haar altijd is voorgehouden: ze werden vermoord door haar broer. Beetje bij beetje gaat Manthe in haar herinneringen op zoek naar een verklaring. Haar veilige wereld dreigt ineens in elkaar te storten. Gelukkig kan ze rekenen op haar vriendje, Arne.

Samen met Manthe leg je de stormachtige weg af die nodig is om te begrijpen wat er elf jaar geleden gebeurde en waarom haar grootouders haar zolang de waarheid verzwegen. Het boek biedt je een andere kijk op familiaal geweld.

Lees een stukje

Op de foto van de laatste kerst lacht en praat Tibo niet meer mee. Hij staart voor zich uit of kijkt somber in zijn bord, terwijl hij zijn glas ronddraait tussen zijn vingers. Mijn hoofd begint pijn te doen en een onbehaaglijk gevoel dat ik niet kan verklaren verspreidt zich razendsnel over de rest van mijn lichaam.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.3125
Alysia Goossens
09/11/2013
0

Ik vond het een heel mooi boek. In het begin was het wel een beetje langdradig en saai maar naar midden toe wou je meer te weten komen. Op sommige momenten kon ik me echt inleven in het verhaal. De pijn en het verdriet die Manthe voelde door het verzwegen familiegeheim. Dit boek is zeker een aanrader voor meisjes. Het is zeer aangrijpend en je kunt je inleven op de momenten als ze het echt moeilijk had.

Kimberly Descamps
05/11/2013
0

Het is een heel mooi boek die je tot het einde meesleept in het verhaal. Je wilt weten wat er echt gebeurt is met haar ouders en haar zus. De stukken waar ze haar broer bezoekt zijn soms wel beetje lang. Maar doordat de auteur de informatie beetje bij beetje doorgeeft is het wel leuk want zo creƫert hij spanning. Ze wil antwoorden om haar eigen leven weer te kunnen opbouwen. Manthe neemt je mee in haar verhaal en laat je zien wat er gebeurt is. Het boek heeft ook een leuke onverwachte wending. Ik vind het een aanrader voor mensen die houden van een beetje spanning en romantiek.

Britt
16/03/2013
0

Ik vond het een heel aangrijpend boek omdat je alles samen ontdekte met Manthe. Het is ook goed dat ze met Thibo gaat praten om zo achter de waarheid te komen. Zo weet ze ook dat Thibo zich zelf niet was toen hij hun ouders en zus vermoorden. Het neemt haar verdriet niet weg, maar ik denk wel dat het helpt om het te verwerken. Ik vind wel dat het heel lang duurt voor ze echt weet wat er juist is gebeurd. Daardoor is het soms wel langdradig. Het is wel goed dat ze een vriendje heeft dat altijd voor haar klaar staat.

joyce
11/01/2013
0

Mooi boek, wel jammer van wat er gebeurt met manthe.

chiara
20/11/2012
0

Een heel spannend boek!

victoire
24/11/2011
0

Ik vond het een heel erg mooi boek. Heel erg aangrijpend. Het is leuk dat je geleidelijk aan de geheimen van Manthe's familie leert kennen en ontdekt dat het eigenlijk geen echt modelgezin is zoals buitenstaanders zeggen. Ik vond wel dat het boek op den duur begon te vervelen en af en toe iets te langdradig was. Maar wel een echte aanrader om te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren