Cover van boek Doodgraag
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds | 2014 | 144 pagina's
ISBN: 9789059085626

Doodgraag

De achtienjarige Dorian geniet van het leven en zijn vriendin. Tot hij op het afgelegen eiland waar zijn vader werkt een voetbal met Japanse tekens vindt. Ervan overtuigd dat die iets met de tsunami van 2011 te maken heeft, gaat hij op zoek naar de eigenaar. In Japan ziet hij van wel heel dichtbij wat de natuurramp met de bevolking gedaan heeft...

Eerst geeft dit boek je veel meer vragen dan antwoorden. Waar komt Dorians fascinatie met de Japanse jongen opeens vandaan en hoe kan de voetbal hem zo in zijn greep houden dat hij er alles, zelfs zijn eigen leven, voor op het spel wil zetten? Maar wanneer je, samen met Dorian, letterlijk in de huid van een tsunamislachtoffer kruipt, worden een heleboel zaken duidelijk. Een meeslepend boek voor lezers die graag lezen over het bovennatuurlijke maar ook niet vies zijn van wat geschiedenis.

Lees een stukje

Ik zou willen schreeuwen. Maar mag je iemand zeggen dat hij nog maar vijf maanden te leven heeft? En is dat ook mijn tijd? Plots haat ik hem en zijn lichaam dat me gegijzeld heeft. Als ik kon, zou ik me op dit eigenste ogenblik van hem ontdoen, zoals een moordenaar van zijn lijk. Het is een behoorlijk egoïstische gedachte, waar ik van schrik.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.76923
peyton lemmens
28/09/2022
0

het lijkt me wel een leuk boek

lisa
12/09/2022
5

super leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren