Cover van boek Ons soort mensen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Ambo|Anthos | 2018 | 669 pagina's
ISBN: 9789026341694

Ons soort mensen

Unterleuten, is een klein dorp in Duitsland, een onooglijk "gat" in de voormalige DDR. Sinds die tijd draaien oude vetes, bondgenootschappen en wantrouwen hun vaste rondjes en beïnvloeden ze het dagelijkse leven. De burgemeester, de oude communist, de grootgrondbezitter, inwijkelingen uit Berlijn, natuurbeschermers: een explosief mengsel in een ogenschijnlijk slaperig, idyllisch dorpje. Als de onderlinge verhoudingen extra opgeschud worden door de komst van een windmolenpark en de bijbehorende exploitatierechten, loopt alles uit de hand.

Juli Zeh laat zien waarom ze steeds vaker bejubeld wordt als één van de beste hedendaagse Duitse auteurs. Ze bespeelt haar grote cast virtuoos en trapt niet in de valkuil van de voorspelbare stereotypen. Zeh hanteert geen al te rooskleurig mensbeeld. Haar personages lijken op de spreekwoordelijke kikker in langzaam opwarmend water: zich niet bewust van het langzaamaan afdrijven van alle redelijkheid in de brandende intensiteit van hun eigen gelijk. Actueel, akelig en een echte aanrader.

Lees een stukje

Het rook naar rotte eieren en Findi maakte een hels kabaal. Eigenlijk woonde er een goedmoedige ziel in het lichaam van de zware teef. Tegenover bezoekers was ze vriendelijk, zelfs kinderen mochten haar ongestraft aan haar oren trekken. Mijn Findi wil het iedereen naar zijn zin maken, zei Gombrowski; ze zou inbrekers nog helpen om de televisie naar buiten te tillen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren