Cover van boek Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Atlas | 2013 | 93 pagina's
ISBN: 9045009595

Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran

Parijs. De elfjarige joodse jongen Momo raakt bevriend met meneer Ibrahim de kruidenier. Momo woont alleen bij zijn zwijgzame vader, zijn moeder kent hij niet, zijn broer heeft hij allang niet meer gezien. In 90 bladzijden vat dit boekje Momo’s levensverhaal samen. En het is geen rozengeur en manenschijn.

Maar het is geen kommer en kwel. Dit verhaal is bijzonder licht, humoristisch en toch ernstig op een niet-stoffige manier. Een prachtig boekje over vriendschap, liefde, integratie, het leven en vooral over hoe niets is wat het lijkt.

Lees een stukje

Jouw liefde voor haar is van jou, die kan niemand jou afnemen. Ook al wijst ze die liefde af, ze kan er niets aan veranderen. Ze profiteert er alleen niet van, dat is alles. Wat jij geeft, Momo, dat is voor altijd van jou; wat je bewaart, gaat voorgoed verloren!

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.355405
Sieglinde Maricau
06/03/2013
0

Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran is een klein, maar verrassend boekje. Het is in een zeer vlotte stijl geschreven en je leest het in één keer uit. Dit boekje is geen roman, thriller of historisch verhaal. Neen, dit boekje gaat over mensen, over wie ze echt zijn, dat maakt het net zo mooi. Het is een boek met af en toe wel een grappige wending. Het leuke aan het boek is dat Momo (het ik-personage) door de ogen van meneer Ibrahim probeert te kijken en dit beleef je ook echt.

lena
12/11/2010
0

Ik heb dit boek van hem nog niet gelezen, maar wel een boek dat hij ook schreef: "Oscar en oma Rozerood". Het boek is zeer ontroerend, emotioneel, pakkend,... Het boek is inhoudelijk heel mooi!
Het is een echte aanrader het boek te lezen als je dat nog niet gedaan hebt. Het boek is verteld, zodat het er op lijkt dat het echt is. Je leeft je echt helemaal in! Het is echt een aanrader!!!

amber!
29/04/2010
0

een woord: ontroerend!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren