Cover van boek Exit West
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2017 | 222 pagina's
ISBN: 9789023466512
Dit boek staat in de lijsten VluchtelingenNieuw op Boekenzoeker

Exit West

De liefde tussen Saïd en Nadia groeit gelijk met de onrust in hun stad. Ze zijn verschillend: hij is conservatief en ingetogen, zij modern en zelfstandig. Toch vinden ze bij elkaar de stabiliteit die aan het verdwijnen is in hun land. Wanneer de situatie uiteindelijk onhoudbaar wordt, besluiten ze samen om door een van de geheimzinnige deuren richting het Westen te stappen. Vanaf dat moment hebben ze enkel elkaar.

Waar dit magisch-realistische liefdesverhaal zich afspeelt, kom je niet te weten - deze roman is een metafoor voor verschillende oorlogsgebieden en migrantenverhalen. Ook de schrijfstijl is karaktervol, met complexe en doordachte zinnen, en maakt dit verhaal extra bijzonder. Neem dus zeker je tijd voor dit prachtige en eerlijke verhaal.

Lees een stukje

Telkens als twee mensen die bij elkaar horen verhuizen, beginnen ze, als ze nog aandacht voor elkaar hebben, nieuwe dingen bij de ander op te merken, want karakters hebben niet één onveranderlijke kleur, bijvoorbeeld wit of blauw, maar lijken meer op reflecterende schermen, en de tinten die we weerkaatsen zijn in hoge mate afhankelijk van onze omgeving. Zo verging het ook Saïd en Nadia, die merkten dat ze in elkaars ogen veranderd waren op deze nieuwe plek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren