Cover van boek Eenzaam en extreem ver weg
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2016 | 271 pagina's
ISBN: 9789048828821

Eenzaam en extreem ver weg

Seren, een meisje van 16 jaar, maakt deel uit van een interstellaire generatie. Haar grootouders zijn door de NASA de ruimte ingestuurd, op zoek naar de dichtsbijzijnde bewoonbare planeet. Zelf heeft ze nooit de aarde gezien en zal ze de eindbestemming van het ruimteschip nooit bereiken. Aan boord van de Ventura zal ze wel moeten zorgen voor nageslacht, samen met een haar toegewezen partner. Niet op de 'ouderwetse' manier maar gecontroleerd, zodat de missie niet in het gedrang komt.
Seren heeft zich nooit echt thuis gevoeld op het schip en stelt zich vragen bij de zin van haar bestaan. En dan ontmoet ze Dom, die haar échte liefde leert kennen. Maar dat is niet waarvoor ze bestaat ...

Seren voelt de muren van het ruimteschip op zich afkomen. Ze zit dan ook voor de rest van haar leven opgesloten, met een toekomstige echtgenoot die ze niet kan uitstaan en wiens kinderen ze zal moeten dragen. Als lezer hap je haast samen met haar naar lucht. Én voel je het contrast met de momenten met Dom, de mogelijkheden die er geen zijn...
Als eerste deeltje van een Saga doet dit boek je natuurlijk reikhalzend uitkijken naar het vervolg. Want zo'n liefde kunnen ze toch niet zomaar laten liggen?

Lees een stukje

Af en toe raakt er wel nog eens iemand op de natuurlijke manier zwanger. In dat geval wordt de foetus gescreend en zo nodig verwijderd. Bovendien is dit ook een behoorlijk goede manier om ervoor te zorgen dat je het niet in je hoofd haalt om met iemand anders dan je echtgenoot naar bed te gaan.
Ik denk ineens aan Ezra en realiseer me dat ik hem niet meer zo heel erg haat. Maar als ik eraan denk dat ik met hem moet praten en dat ik de rest van mijn leven met hem moet doorbrengen, voel ik de zuurstof uit de kamer ontsnappen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren