Cover van boek Vlam
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2014 | 494 pagina's
ISBN: 9789048820597

Vlam

Roxane Tron is de dochter van Dux Tron, de dictator van Chimeria. Het eiland is al een halve eeuw afgesloten van de buitenwereld. Er is veel onderdrukking en armoede in haar land, maar Roxane weet daar niets van. Tijdens haar studie aan de Isola-universiteit leert ze Christian kennen, op wie ze verliefd wordt. Ongemerkt raakt Christian verstrikt in een web van verraad, leugens en geweld.

Dit verhaal is het eerste deel van de trilogie Vonk. Het speelt zich deels af in 1986, als de onrust in Chimeria uitbreekt, en deels in 2012, als Roxane 44 is en op zoek gaat naar de waarheid over de politieke gebeurtenissen die voor haar verschrikkelijke gevolgen hadden. Het meeslepende verhaal is spannend en indringend geschreven.

Lees een stukje

Het kwam niet vaak voor dat ze nog herkend werd.
Twintig jaar, een kleine neuscorrectie en een garderobe bijeengekocht op zakenreizen naar landen die niet langer ver en vreemd waren, hadden gemaakt dat ze in weinig meer leek op de twaalfjarige die tot die laatste dagen met haar ouders op de muren van alle scholen had geprijkt, alle drie jaren jonger dan ze destijds waren geweest.
De vrouw die haar hand vasthield had een leeftijd die haar moeder nooit bereikt had.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren