Cover van boek Stad van maskers
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2011 | 333 pagina's
ISBN: 9789047517290

Stad van maskers

Lucien blijkt tot zijn eigen verbazing tussen twee werelden te kunnen reizen. In zijn gewone leven in Londen is hij ernstig ziek en moet hij een chemokuur ondergaan. In de zestiende-eeuwse stad Bellezza beleeft hij een spannend avontuur. Lucien is een 'stravagante', iemand die zichzelf door tijd en ruimte kan verplaatsen!

Dit verhaal is het eerste in een originele vijfdelige serie, waarin steeds iemand anders in Talia belandt, een land in een andere tijd en in een ander universum, dat veel wegheeft van Italië. Lucien dwaalt door Bellezza, dat op Venetië lijkt. Hij komt in prachtige huizen, ontmoet de duchessa en haar raadgever Rodolfo, en de rebelse Arianna. Maar er wacht hem ook een opdracht: Lucien moet de stad behoeden voor een ramp!

Lees een stukje

Voor Lucien braken de twee gelukkigste weken van zijn leven aan. Zijn dagen waren nog steeds traag en pijnlijk. Maar 's avonds gleed hij moeiteloos terug in zijn Bellezziaanse leven. Hij droeg kleren van fluweel, dronk wijn, bracht de ochtenden door met natuurkundelessen die hemelsbreed verschilden van de lessen op school en hij trok er elke middag met Arianna op uit over de bruggen en door de straten van de schitterende stad.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.335715
14/09/2022
0

Ik hoop dat het goed is

Tim
09/01/2013
0

"Stravaganza..." Het is een woord dat me geweldige beelden voorschoteld, nu de hele reeks verschenen is. Al sinds ik 'Stad Van Maskers' las, ben ik verkocht voor het echte Bellezza - Venetië dus. Ik ben er nog nooit geweest - binnenkort wel, yes! - maar de beschrijvingen over Bellezza (dat erop lijkt) en Venetië in het boek maken dat deze Italiaanse stad voor mij de mooiste ter wereld is geworden. Een plek vol magie, avontuur, cultuur, geschiedenis... Een wereldstad, samen met de andere vijf.
Ik kan je maar één ding aanraden: laat je gedachten meedrijven met de gondola's in het boek, vergeet de tijd, verlies jezelf; denk enkel nog aan deze geweldige plek die je hart verwarmt, zelfs in putje winter. "Stravaganza" zal je niet vervelen.

boekenwurm
26/06/2012
0

fantastisch boek! De hele serie is echt goed. vooral omdat ieder boek een andere hoofdpersoon/verteller heeft. van harte aanbevolen !

Machteld
06/04/2012
0

Ik ben er net in begonnen en ik vind het nu al fantastisch! Het is echt goed geschreven!

Tim
19/03/2012
0

De hele "Stravaganza"-reeks is één groot verhaal en één grote verslaving. Het oorspronkelijke plan was dat dit maar een trilogie zou worden, maar godzijdank heeft Hoffman later besloten om voor iedere Taliaanse stad een boek te schrijven. Ik hoop dan ook dat ze aan 12 boeken zal komen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren