Cover van boek April is de wreedste maand
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Leopold | 2013 | 265 pagina's
ISBN: 9789025864071

April is de wreedste maand

Een ingewikkelde familie. Een huis met tuin, dat iedereen een paradijs vindt. Al je familieleden schilderen of schrijven of geven boeken uit. En jij? Jij heet Angelica en wil eigenlijk kokkin worden. Dat durf je niet hardop zeggen. En, oh ja, je tante is Virginia Woolf, de bekende auteur! Virginia is plots verdwenen. Samen met je broer schrijf je daarover samen een verhaal.

De schilders, schrijvers en andere personages in dit boek hebben echt geleefd. Angelica was het jongste zusje in huis, en nichtje van de beroemde auteur Virginia Woolf. In dit boek vertelt zij hoe ze opgroeit. Heel bijzonder is dat haar oudere broer Quentin het verhaal opschrijft. Hierdoor lees je de confrontatie tussen broer en zus, voor wie opgroeien in deze aparte familie iets heel anders betekende. Angelica vertelt immers voor het eerst dat ze haar jeugd niet eenvoudig vond. Dit heel erg mooie boek is er voor wie houdt van knappe verhalen en het leven in Engeland in de jaren 1930 en 1940.

Lees een stukje

‘Weet je dat je nog nooit zo aardig voor me bent geweest als die avond?’ zei Angelica.
‘Ik vond het verschrikkelijk voor je’, zei ik. ‘Hij was met een man die hij op straat had opgepikt naar een pub gegaan en jou vergeten toen ze een paar biertjes op hadden en niet van elkaar konden afblijven. Die avond heb ik gewenst dat we nooit te horen hadden gekregen dat hij je vader is, zo ongelukkig zag je eruit.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren