Cover van boek Zout van de zee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2016 | 398 pagina's
ISBN: 9789024570317

Zout van de zee

Het is winter 1945 en veel mensen zijn op de vlucht. Een groepje tracht de kust te bereiken. Daar zou een schip hen naar een veilige streek brengen. Een vreemde jongen en een Pools meisje sluiten bij de groep aan. Honger en kou maken het hen erg moeilijk. En wie is er te vertrouwen?

Dit is een erg ingrijpend verhaal dat zich afspeelt in Oost-Pruisen tijdens WOII. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld waardoor je ze erg goed leert kennen. Zij vertellen hoe zij de gebeurtenissen ervaren. Het zijn telkens korte hoofdstukjes. Het verhaal brengt een ongekend stukje geschiedenis over een vreselijke gebeurtenis.

Lees een stukje

Ik sleepte de dode Duitser een dicht bosje in en bedekte hem met sneeuw. Maar stel je voor dat iemand hem vond? Ik klemde mijn hand om mijn pistool en speurde tussen de bomen naar licht. Toen ik vuur rook liep ik snel die kant op. Ik had het kunnen weten. Het was de hele dag al te stil. Het Poolse meisje had het wapen gezien en gedacht dat ik wilde schieten. Ze dacht dat ze mij verdedigde.
Het meisje kwam achter mij aan. Toen ik naar rechts keek hoorde ik haar ademhaling stokken; ze probeerde haar tranen weg te slikken.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren