Cover van boek Zeis
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Baeckens | 2021 | 448 pagina's
ISBN: 9789059248427
Dit boek staat in de lijst Leesjury 2022-2023

Zeis

In het jaar 2054 sterft niemand meer door moord, honger, ziekte of ouderdom maar wordt overbevolking vermeden door Zeisen. Die zijn aangesteld om willekeurig mensen te doden, maar worden niet gecontroleerd door het anders alleswetende zelfsturende computernetwerk Cumulus. Rowan en Citra zijn leerling-Zeis maar stellen zich veel vragen. Is het systeem wel eerlijk? Hebben Zeisen niet te veel macht? Ondertussen loopt de onrust in de wereld op, want ook binnen de Orde van de Zeisen zijn verschillende groepen ontstaan die helemaal anders met de dood omspringen.

Deze combinatie van spanning en diepgang smaakt naar meer, dus gelukkig zijn er nog twee delen in deze vlot geschreven trilogie.

Lees een stukje

Zou hij zich ertoe kunnen zetten een medemens te doden? Niet eenmalig, maar dag in dag uit, jaar in jaar uit, tot aan zijn zelfverkozen einde? In elk geval geloofde Zeis Faraday dat hij ertoe in staat was. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Zias De Smedt
05/06/2022
4

Ik vind het boek er heel interessant uitzien en de cover ziet me er ook een leuke cover uit, na de korte beschrijvingen te lezen leek het me nog interessanter, het lijkt me ook interessant om een visie in de toekomst te kunnen zien en er over na te denken hoe het later in de wereld zou zijn. Het gaat ook over de dood en hoe het is na de dood en dat lijkt me ook heel interessant. Het thema van spanning en diepgang maakt het nog leuker voor mij omdat ik wel hou van spannende boeken.

Jay
26/02/2022
5

Ik vond dit boek GEWELDIG! Het verhaal kon niet beter zijn. Er was geen één moment dat het saai was om te lezen. Het bleef onvoorspelbaar tot de laatste bladzijde. Een echte aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren