Cover van boek Wolkenatlas
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2013 | 544 pagina's
ISBN: 9789021443201

Wolkenatlas

Wolkenatlas bevat zes verhalen over zes mensen die dezelfde ziel en dezelfde geboortevlek op hun schouder hebben. Het vertelt over een zoektocht naar wat een mens een mens maakt, naar wat ons telkens opnieuw verbindt en wat de zin en onzin van het bestaan is. Het verhaal begint in 1850 en loopt door tot ver in de toekomst, en in elk leven maakt het hoofdpersonage iets mee dat impact heeft op het volgende leven, tot en met de laatste keer.

Dit is geen vanzelfsprekend boek. Het is lijvig en komt traag op gang, maar het heeft een prachtig concept, een unieke manier van vertellen en een origineel onderwerp. Eens je erdoor wordt meegesleept, laat het niet meer los. Het boek hoeft niet veel verdere uitleg: laat je verrassen!

Ondertussen ook verfilmd.

Lees een stukje

Rufus Sixsmith leest in zijn hotelkamer in de Bon Voyage een pak brieven die zijn vriend Robert Frobisher hem bijna een halve eeuw geleden geschreven heeft. Sixsmith kent ze uit zijn hoofd, maar hun structuur, geritsel en het vervagend handschrift van zijn vriend brengen zijn zenuwen tot rust. Deze brieven zijn wat hij zou redden uit een brandend gebouw. Om zeven uur precies was hij zich, doet een schoon overhemd aan en schuilt de negen brieven die hij gelezen heeft in de Gideons Bijbel – die hij weglegt in het nachtkastje. Sixsmith stopt de nog niet gelezen brieven voor in het restaurant in de zak van zijn colbert. Daar laat hij de helft van zijn maaltijd op zijn bord liggen en neemt, terwijl hij de acht resterende brieven van Frobisher leest, af en toe een slokje spuitwater. Door de woorden van Robert ziet hij zichzelf in Brugge, op zoek naar zijn labiele vriend, zijn eerste liefde en als ik eerlijk ben, mijn laatste.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren