Cover van boek Waar het licht is
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2015 | 333 pagina's
ISBN: 9789048821785
Dit boek staat in de lijsten Niet goed in je velWinnaars Leesjury

Waar het licht is

Theodore Finch is bezeten door gedachten aan de dood. Hij is er zeker van: hij wil een einde aan zijn leven maken. Op de balustrade van de klokkentoren ontmoet hij Violet, getraumatiseerd door het overlijden van haar zus. Ze worden vrienden, voorzichtig. Het lukt Finch om Violet weer zin te doen krijgen in het leven. Maar dan gaat het goed mis met Finch zelf. Het is nog maar de vraag of Violet hem nog kan bereiken.

Finch en Violet vertellen om de beurt over hun ervaringen, hun leven van alledag, hun traumatische ervaringen uit het verleden. Daardoor leer je hen goed kennen. Hun verhalen zijn aangrijpend, maar gelukkig ook af en toe grappig. Dit is een pakkend boek, maar toch niet te zwaar.

Lees een stukje

Is het vandaag een goede dag om dood te gaan? Dat vraag ik me af als ik 's ochtends wakker word. Als ik in het derde uur mijn ogen probeer open te houden terwijl meneer Schroeder maar doorzeurt. Terwijl ik 's avonds aan tafel de sperziebonen doorgeef. Als ik 's nachts wakker lig doordat mijn hersens niet uit willen omdat ze nog zoveel hebben om over na te denken. Is vandaag de dag? En als het vandaag niet is - wanneer dan?
En ik vraag het me nu af, terwijl ik op een smalle richel zes verdiepingen boven de grond sta.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Julie
23/05/2022
5

Een zeer mooie verhaallijn. Met hedendaagse thema's, waarin twee verliefde tieners elkaar vinden doorheen het boek. Het is een zeer meeslepend verhaal dat je mee beleeft vanuit het standpunt van beide personages. Met een ontroerend einde.

Laura
10/06/2017
0

Prachtig boek: grappig, hartverwarmend en ontroerend.
Ondanks dat je al kan voelen wat zal komen, blijft het verhaal pakkend.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren