Cover van boek Slaapliedjes voor kleine criminelen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Mouria | 2008 | 382 pagina's
ISBN: 9789045800530

Slaapliedjes voor kleine criminelen

De 12-jarige Baby woont bij haar vader Jules, die het met haar opvoeding niet al te nauw neemt. Baby woont afwisselend in opvangtehuizen en marginale kraakpanden. Tot ze loverboy Alphonso ontmoet. Baby raakt verslaafd aan heroïne en wordt heroïnehoertje. Uiteindelijk komt ze terug bij Jules, die haar onderbrengt bij zijn nicht op het platteland.

In dit vlijmscherpe debuut verwerkte O’Neill heel wat jeugdervaringen, waardoor Slaapliedjes levensecht leest. Nu eens bijtend scherp, dan weer hilarisch grappig, maar altijd hoopvol. Een bijzonder aangrijpend verhaal.

Lees een stukje

Mijn moeder en hij waren allebei vijftien toen ik werd geboren. Zij is een jaar later doodgegaan, dus hij moest me helemaal alleen opvoeden. Maar daardoor is hij niet volwassener geworden dan iemand anders van zesentwintig. Hij viel nog steeds zowat van zijn stoel als er een liedje op de radio kwam dat hij leuk vond. Hij zei altijd tegen iedereen dat hij kleurenblind was omdat hij dat zo interessant vond klinken. Hij zag er ook helemaal niet uit als een vader.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
zilverstroom
12/09/2015
0

Heel mooi boek. Over een meisje dat vaak verhuist en steeds nieuwe mensen leert kennen. Een aanrader! Lezen zou ik zeggen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren