Cover van boek Rosie ❤ Jack
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Blossom Books | 2020 | 284 pagina's
ISBN: 9789463491884

Rosie ❤ Jack

De zestienjarige Rosie heeft Down, maar dat neemt niet weg dat Jack en zij vurig verliefd zijn op elkaar. Als Jack weggestuurd wordt van school, verbiedt Rosie's vader om Jack nog te zien. Stiekem vertrekt Rosie toch naar Jack. Het wordt een lange reis, niet zonder gevaar en tegenslagen. Zal Rosie haar Jack vinden?

Het komt niet vaak voor, een boek met een hoofdpersonage dat het syndroom van Down heeft. In dit boek vertelt Rosie haar eigen verhaal, in haar eigen woorden. Dat zorgt niet alleen voor een ontroerend verhaal, maar ook voor een nieuwe kijk op mensen met Down.

Lees een stukje

Ik kan niet praten. Ik kan niet eten. In mijn buik zit een dikke knoop. Ik moet morgen spijbelen van school. Ik moet Jack vinden en bij hem zijn. Ik weet niet of ik het wel kan. Ik weet niet of ik uit mijn huis weg kan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
4.3/5 4 stemmen
Lore
04/09/2022
5

Super leuk en spannend boek. Je word meteen meegesleept in het verhaal. Het boek leest super vlot. In het boek volg je de weg die Rosie doet om Jack te vinden. Het hele boek blijft spannend. Je blijft telkens opnieuw geprikkeld om verder te willen lezen.

Lolly
27/03/2021
5

Supertof!

amelie bauwens
26/03/2021
5

ik vind het wel leuk boek

godi albadawi
26/03/2021
2

ik vind het leuk om het te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren