Cover van boek Roem
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2009 | 194 pagina's
ISBN: 9789021435299

Roem

Roem is een boek met negen verhalen erin. Verhalen over bekende en onbekende mensen. Over de tol van de roem. Of over de tol van het onbekend zijn. Over hoe een leven helemaal kan veranderen en je plots iemand anders kan zijn. Zo is er bijvoorbeeld de beroemde acteur die van de ene dag op de andere geen enkel telefoontje meer krijgt. Of de schrijfster die compleet van de planeet verdwenen lijkt. Of de nerd die zijn hele leven op internetfora doorgebracht heeft maar nu op een congres tussen echte mensen moet verschijnen.

Je zou elk verhaal in dit boek afzonderlijk kunnen lezen. Een mooie bundel kortverhalen heb je dan in handen, en grappig is het ook. Maar de wereld is klein en daardoor duiken in verschillende verhalen plots personages en verhaallijnen opnieuw op. Situaties komen terug, worden aangevuld of anders belicht. Zo draagt elk verhaal bij tot de andere stukken en worden ze samen een heel erg knap geconstrueerde roman.

Lees een stukje

Toen ze opstonden en het lokaal verlieten, kwam een man naar hen toe en vroeg met het gebruikelijke mengsel van schuchterheid en trots om een handtekening.
'Ik lijk alleen op hem,' zei Ralf.
De man keek hem wantrouwend aan.
'Ik doe dat beroepshalve. Ik treed op! Ik ben imitator!'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Lisa 5stwb
18/11/2010
0

Persoonlijk vond ik Roem niet echt een goed boek. Het verhaal was heel verwarrend en het onderwerp veranderde steeds. Pas tegen het einde van het boek kon ik het een beetje begrijpen. Ik kon me niet goed inleven in de personages. Daardoor vond ik het boek nogal saai.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren