Cover van boek Op zoek naar Violet Park
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2017 | 189 pagina's
ISBN: 9789024571833

Op zoek naar Violet Park

Lucas is zestien en raakt op een dag geïntrigeerd door een urn die is achtergelaten bij een taxistandplaats. In die urn zit de as van Violet Park. De urn wordt een obsessie: wie was deze vrouw en wie liet haar urn achter in een taxi? Het is het begin van een zoektocht naar Lucas' eigen identiteit en zijn verdwenen vader.

Geen samenvatting doet recht aan dit sprankelende, ontroerende en humoristische verhaal over een opgroeiende jongen en zijn besognes. De ingenieuze plot maakt je nieuwsgierigheid steeds groter.

Lees een stukje

Er waren redenen waarom Violet Park niets met mij te maken zou moeten hebben.
Ze was oud.
Ze was dood.
Ze zat in een urn op een plank.
Maar per ongeluk ontmoette ik haar midden in de nacht.
En alles veranderde.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75909
jessica de vries
25/10/2015
0

dit is erg leuk boek om te lezen. het verhaal is beetje vreemd, daarom is het erg goed. hij vind een urn, die urn heeft wel iets met hem te maken. zijn vader is vermist, hij komt erachter dat hij niet altijd de persoon is zoals hij gedacht heeft.
ik heb dit boek met plezier gelezen. je komt volt doorheen. je kunt niet meer ophouden met lezen. de hoofdpersoon is een jongen. het is ook geschikt voor jongens.

KarenL
07/09/2011
0

Heel goed boek, zeer speciaal, fantastische schrijfster!

Lokkie
27/07/2011
0

Het begin is goed, wanneer Lucas de urn ontdekt. Maar het stuk tussen dat moment, en het moment dat Lucas een cassetje ontdekt (dat is ongeveer bij het einde), is vind ik, langdradig. Het einde komt ook een beetje plots. Het is niet gelijkmatig verdeeld vind ik.

Hanne Van Espen
06/05/2010
0

Dit is op zijn zachtst gezegd een origineel boek...En uiteindelijk wordt het héél goed, zodra je de eerste helft van het boek doorworsteld hebt. Want in de eerste helft van het boek vond ik het worstelen om het niet weg te leggen en iets anders te gaan lezen...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren