Cover van boek Ontworteld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2015 | 509 pagina's
ISBN: 9789024569670

Ontworteld

Om de tien jaar komt de Draak het meest bijzondere meisje uit de dorpen in de vallei halen. Omdat hij merkt dat Agnieszka over magie beschikt, kiest hij haar en besluit haar als leerling te nemen. De tovenaar is knorrig en veel te streng, en zij is niet bepaald enthousiast. Maar wanneer haar beste vriendin Kasia ontvoerd wordt door het kwaadaardige Woud, beseft ze dat ze met haar magie iedereen kan redden van een vreselijke lot.

Wat begint als een Belle en het Beest-sprookje verandert al snel in een titanenstrijd tegen een eeuwenoud kwaad dat zich maar moeilijk laat terugdringen. Agnieszka’s band met Kasia, Sarkan, haar dorp en familie, en het Woud zelf staat centraal in dit prachtige verhaal. Dat gaat niet in de eerste plaats over grootse daden en magische krachten, of over de strijd tegen een griezelige en gruwelijke vijand, maar wel over liefde en volharding. Om in één ruk uit te lezen!

Lees een stukje

‘Blijf daar niet als een idioot staan,’ zei hij streng. ‘Pák het.’
Toen ik mijn hand omhoog bracht, trilde die zo dat ik onwillekeurig zijn vingers aanraakte terwijl ik probeerde het balletje te pakken. Dat was trouwens vreselijk, want zijn huid voelde koortsachtig heet aan. Vreemd genoeg was het vlammenballetje zo koel als marmer en kon ik het aanraken zonder me te branden. Verbaasd van opluchting hield ik het tussen mijn vingers, staarde ik ernaar. Met een geërgerde uitdrukking op zijn gezicht keek hij naar me.
‘Nou, dan word jij het dus,’ zei hij lomp.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Jan
15/10/2020
0

Wat zijn dit voor wortel, skeere boeken!!? 

Annelien
20/06/2020
5

Origineel fantasy-verhaal met boeiende personages 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren