Cover van boek Nummer twee : de jongen die nét niet Harry Potter werd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
B&L | 2022 | 246 pagina's
ISBN: 9789463938365

Nummer twee : de jongen die nét niet Harry Potter werd

In 1998 werden de filmrechten van de Harry Potter-boeken verkocht. Hoewel men hoopte dat de film een succes zou worden, kon niemand de wereldwijde impact voorspellen. Harry Potter werd een cultureel fenomeen.

De filmproductie zocht lang naar de perfecte acteur voor de hoofdrol. De 11-jarige Martin heeft de populaire boeken niet gelezen, maar hij draagt wel een rond brilletje. Daarom wordt hij aangesproken om auditie te doen. Op het einde zijn er nog twee acteurs in de running. De filmploeg kiest uiteindelijk toch voor Daniel Radcliffe. Martin is ontroostbaar. Als tiener sluit hij zich af van de wereld. Hij verhuist naar Parijs, maar zelfs daar wordt hij geconfronteerd met de almaar groeiende Potter-hype. Zal hij ooit over de teleurstelling heen geraken? 

Een aandoenlijk verhaal over afwijzing, geschreven in eenvoudige hoofdstukken en met een strak verteltempo. 

Lees een stukje

Martin hoorde niet meer wat de producer zei. Zijn hoofd was warm en donzig geworden. Hij had het gevoel dat hij viel, ook al zat hij. Hij had zich natuurlijk wel voorbereid op deze mogelijke mislukking, maar de impact van de realiteit was te hard. Hij voelde zich niet bij machte een dergelijke schok te incasseren. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren