Cover van boek Mooi zijn en zwijgen : de machtige vrouwen van de Amerikaanse stille film
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Vrijdag | 2021
ISBN: 9789464340716
Dit boek staat in de lijst Powermeisjes

Mooi zijn en zwijgen : de machtige vrouwen van de Amerikaanse stille film

Cinema werd geboren met de stille film. Een stille film heeft geen geluid. Klinkt dat saai? Dat is het niet! Laat je overtuigen door filmkenner Anke Brouwers. In haar boek ‘Stil zijn en zwijgen’ neemt ze de lezer enthousiast onder de arm. Samen wandel je door de vroege filmgeschiedenis van Hollywood. Tijdens de wandeling leer je fascinerende vrouwen kennen, aan de hand van leuke anekdotes. In het prille begin speelden vrouwen vaak een indrukwekkende rol in de filmwereld: zowel voor als achter de camera. Mary Pickford was bijvoorbeeld een bekende actrice én een geduchte zakenvrouw. En de vedette Pearl White voerde de meest halsbrekende actiestunts zelf uit.

Kortom, deze vergeten heldinnen waren veel meer dan liefelijke gezichtjes op het zwart-witte scherm. Ze verdienen veel respect. 

Lees een stukje

Ik heb een schap in mijn boekenkast in een kleurenpalet van muisgrijs, bleekgroen en herfstig bruin. De boeken, waarvan de meeste het zonder stofjasje moeten stellen, staan niet alfabetisch maar op kleur en volume geschikt. Het is een reeks memoires of autobiografieën van vrouwen die bijna allemaal ooit werden geroemd als 'de mooiste, de knapste, de moedigste, de jongste, de aantrekkelijkste, de geliefdste, de krachtigste, de meest eeuwige der filmsterren'. De eeuwigheid heeft een slecht geheugen, bedenk ik, terwijl ik met mijn vinger over de ruggen van de boeken streel. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
ayoob bokar
09/03/2022
5

Moet je lezen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren