Cover van boek Meisje nummer achttien
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2010 | 144 pagina's
ISBN: 9789025857240

Meisje nummer achttien

Als je dit boek opent, zie je meteen een zwart-wit foto van nette jongens en meisjes. Ze staan keurig op een rij en hebben een strak uniform aan. Eén van de meisjes op deze foto zou Hanna kunnen zijn. Het is eind 1800 als Hanna is 11 jaar is en naar het weeshuis moet. Haar ouders zijn dood en haar zusje is ergens anders naartoe gestuurd. Terwijl Hanna probeert te wennen aan haar nieuwe, harde leven in het weeshuis, zoekt ze uit waar haar zusje is. En hoe ze weer bij elkaar kunnen komen.
Meisje nummer achttien vertelt het leven zoals het in de 19de eeuw in een Nederlands weeshuis is. Tegelijk is het een spannend verhaal is over de koppige, ondernemende Hanna.

Lees een stukje

Die avond deed Hanna niet eens haar best om in slaap te vallen. Ze lag op haar rug in de koude slaapzaal te luisteren naar de geluiden van negentien slapende meisjes. Ze rook de kakstoel en luisterde naar onbekende kinderen die zich omdraaiden, zachtjes snurkten, hun neus ophaalden, mompelden in hun slaap en winden lieten.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.90857
lady gaga
07/10/2013
0

Ik heb geen commentaar, want het is een leuk boek.

ester
04/04/2013
0

triestig boek maar ik zou ook mijn zusje willen redden

boekenwurmpje
12/06/2012
0

ik heb dit boek al gelezen, net als bijna al de andere boeken van Anna Woltz. ze is mijn lievelingsschrijver! en net als al haar andere boeken is dit verhaal echt geweldig! dit is mijn boekentip voor jullie!

dodo
20/03/2012
0

ik vind dit een geweldig boek!!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren