
Meisje nummer achttien
Als je dit boek opent, zie je meteen een zwart-wit foto van nette jongens en meisjes. Ze staan keurig op een rij en hebben een strak uniform aan. Eén van de meisjes op deze foto zou Hanna kunnen zijn. Het is eind 1800 als Hanna is 11 jaar is en naar het weeshuis moet. Haar ouders zijn dood en haar zusje is ergens anders naartoe gestuurd. Terwijl Hanna probeert te wennen aan haar nieuwe, harde leven in het weeshuis, zoekt ze uit waar haar zusje is. En hoe ze weer bij elkaar kunnen komen.
Meisje nummer achttien vertelt het leven zoals het in de 19de eeuw in een Nederlands weeshuis is. Tegelijk is het een spannend verhaal is over de koppige, ondernemende Hanna.
Lees een stukje
Die avond deed Hanna niet eens haar best om in slaap te vallen. Ze lag op haar rug in de koude slaapzaal te luisteren naar de geluiden van negentien slapende meisjes. Ze rook de kakstoel en luisterde naar onbekende kinderen die zich omdraaiden, zachtjes snurkten, hun neus ophaalden, mompelden in hun slaap en winden lieten.
Wat andere lezers vinden
Ik heb geen commentaar, want het is een leuk boek.
triestig boek maar ik zou ook mijn zusje willen redden
ik heb dit boek al gelezen, net als bijna al de andere boeken van Anna Woltz. ze is mijn lievelingsschrijver! en net als al haar andere boeken is dit verhaal echt geweldig! dit is mijn boekentip voor jullie!
ik vind dit een geweldig boek!!!!