Cover van boek Je blijft
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lebowski | 2010 | 271 pagina's
ISBN: 9789048807178

Je blijft

Sommige mensen sterven stil, op hun begrafenissen is er helemaal niemand. Behalve het onafscheidelijke stel Daaf en Dora. In opdracht van de gemeente schrijven ze afscheidsgedichten voor onbekende doden. Hun ietwat sombere job houden ze in evenwicht door heel graag te leven, en waanzinnig verliefd te zijn op elkaar.
Maar dan komt - veel te vroeg - de dag waarop Dora afscheid moet nemen van Daaf.

Dit verhaal is ontroerend mooi, en levensecht. Een boek over iemand verliezen, het noorden kwijt raken en langzaam weer overeind krabbelen.

Lees een stukje

Ik kroop over de vloer, knie voor knie, tot ik naast het bed was. Met mijn ogen dicht werkte ik mezelf achterstevoren op het bed. als de omgekeerde beweging van een vogeltje dat zijn nest uit valt. Ik ging in je bocht liggen. Lepeltjelepeltje, zoals dat bij ons zo volmaakt paste.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.65147
Lauren Claes
15/11/2013
0

Het is een eenvoudig geschreven verhaal dat het rouwproces van het hoofdpersonage heel mooi verwoord en je soms een traantje laat weg pinken. Personen die zelf in een rouwproces zitten of hebben gezeten kunnen hun handelingen spiegelen met die van Dora. Zelf lees ik niet graag romans en in het begin was ik er niet 100 procent van overtuigd of ik wel verder wou lezen. Maar wanneer ze uiteindelijk in legoland het liefdesbootje instapt met Daaf begint het verhaal spannend te worden. Ook was er humor aanwezig (tijdens hun rit naar Legoland) wat een extra leuke toets geeft aan het hele verhaal. Kort samengevat, ik heb me heel goed kunnen inleven in het diepgaande en toch wel serieuze verhaal. Ik weet zeker dat dit boek me nog even zal bij blijven . Een echte aanrader dus!

Ellen Van Laere
16/02/2013
0

Een erg en mooi en aangrijpend verhaal over de liefde en het verliezen van een dierbare. Het klinkt triest maar toch is dit boek een echte aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren