Cover van boek Ik zal er zijn
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2012 | 317 pagina's
ISBN: 9789045113661
Dit boek staat in de lijsten Niet goed in je velWinnaars Leesjury

Ik zal er zijn

Sam en zijn autistische broertje Riddle zijn tien jaar geleden ontvoerd door hun vader Clarence. Sinds die tijd reizen ze rond door Amerika. Ze kunnen nergens lang blijven, omdat Clarence overal al snel in contact met de politie komt. De jongens gaan niet naar school, weten van heel veel dingen niets af en gaan met niemand om. Totdat Sam Emily ontmoet.

Dit is een boeiend verhaal over twee zonderlinge jongens. Het is bijna ongelooflijk hoe ze zo apart, los van de maatschappij, kunnen opgroeien. Logisch dat Emily Sam soms niet begrijpt. Maar ze vindt hem intrigerend en de twee krijgen een bijzondere band. Als Clarence dit ontdekt, sleept hij de jongens opnieuw mee. Maar dit keer is er iets blijvend veranderd in Sam.

Lees een stukje

Als je Clarence Border voor het eerst ontmoette, was het duidelijk dat je met iemand te maken had die gespannen was. Zijn magere lichaam stond stijf van energie. Als hij sprak bewogen zijn vingers onrustig op en neer, alsof er ter hoogte van zijn heupen een onzichtbare piano zat gemonteerd. Niet dat hij trilde; hij had zichzelf redelijk goed onder controle. Hij was er gewoon voortdurend op voorbereid er razendsnel vandoor te gaan.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.51129
Nuno Beeckmans
26/10/2022
5

super leuk boek echt een aanrader

febe
14/01/2022
3

Ik vond het boek niet zo leuk, op het einde vond ik het wat leuker. Ik zou het aanraden aan +14-jarigen. De kaft trekt mij aan, maar de tekst niet sorry.

Kaat
21/04/2021
5

Echt super boek, in het begin inkomen maar midden in het boek wil je echt verder lezen. Een goed boek.

Louise
04/12/2020
4

Dag beste mensen,

Ik heb het boek gelezen voor een opdracht van Nederlands. 

Het boek was in het begin niet zo spannend, maar als je het dan doorleest wordt het alleen maar spannender.

Het boek zou ik aanraden. 

Amber Thyssen
23/02/2016
0

Dit boek is een aanrader! In het eerste hoofdstuk maak je kennis met de twee hoofdpersonages: Emily en Sam. Dat vond ik wel een beetje saai, maar daarna was het boek echt leuk. Naast liefde en verliefd zijn gaat het ook over armoede, criminaliteit en leven met een vader, die stemmen in zijn hoofd hoort. Dat zorgt voor heel wat spannende momenten en ongewone situaties. Hopelijk is het vervolg op het boek even goed.

flower
11/03/2015
0

prachtig boek! zeker de moeite waard om te lezen.

thyssa
08/03/2015
0

Dit boek is heel erg mooi. het heeft zelfs de kinder- en jeugdjury gewonnen.

Camille Lescrauwaet
16/03/2013
0

Deze spannende roman gaat over liefde op het eerste gezicht tussen Emily en Sam. Emily is een meisje uit een gewoon gezin maar bij Sam is het anders. Sam zijn vader is een crimineel, regelmatig moeten ze op de vlucht slaan. Als de vader van Sam zijn verborgen relatie ontdekt, sleept hij Sam en zijn kleine broertje Riddel in hun busje en rijdt weg om nooit meer terug te komen. De vraag is: zullen Emily en Sam elkaar ooit nog terug zien? Ik heb nog nooit een boek gelezen van Holly Goldberg Sloan, maar door dit boek wil ik meer boeken van haar lezen. De opstart van het verhaal verloopt traag maar eens de helft voorbij, kan je niet meer stoppen met lezen. Een echte aanrader!

prinsesje 47
12/01/2013
0

Dit boek is het mooiste dat ik ooit heb gelezen!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren