Cover van boek Het spel der tronen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh Fantasy | 2011 | 767 pagina's
ISBN: 9789024556434

Het spel der tronen

Eddard Stark wordt op vraag van zijn vriend en koning Robert Baratheon diens nieuwe Hand. Dat brengt grote veranderingen mee voor zijn gezin: Sansa en Arya trekken met hun vader mee naar Koningslanding, Robb en Bran blijven met hun moeder achter in Winterfel, en de bastaard Jon Sneeuw gaat dienen bij de Nachtwacht die de Muur verdedigt. Aan de andere kant van de wereld wordt Daenerys Targaryen uitgehuwelijkt om de plannen van haar broer te vergemakkelijken. Deze schijnbaar eenvoudige veranderingen zetten heel wat andere gebeurtenissen in gang…

Hou pen en papier bij de hand als je aan dit boek begint, want heel veel personages passeren de revue: de Starks, de Lannisters, de Baratheons en de Grauwvreugden zijn er nog maar enkele van. Al bij al geen boek voor gevoelige zielen, maar wie houdt van een spannende intrige in een prachtige setting heeft met Het lied van ijs en vuur een schitterend boek in handen. Leuk weetje: voor deze boeken liet Martin zich inspireren door de Engelse Rozenoorlog in de 15de eeuw, een beetje gebaseerd op waargebeurde feiten dus!

Verfilmd als Game of Thrones.

Lees een stukje

Ouwe Nans vertelde hem een verhaal over een stoute kleine jongen die te hoog klom en neergebliksemd werd, en dat de kraaien daarna zijn ogen kwamen uitpikken. Bran was niet onder de indruk. Er waren kraaiennesten op de top van de kapotte toren, waar nooit iemand kwam behalve hij, en soms stopte hij zijn zakken vol mais voordat hij omhoog klom en de kraaien aten dan uit zijn hand. Geen enkele had ooit enige aanstalten gemaakt zijn ogen uit te pikken.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.36744
inty vangansewinkel
12/09/2022
5

dit lijkt wel lord of the rings, echt keileuk⚡️

Game of thrones freak
25/10/2013
0

Aan de serie "Het Lied van IJs en Vuur is slechts één nadeel:

Als je het gelezen hebt vind je alle andere boeken slecht.

Aäron Rombouts
17/03/2013
0

'Het spel de tronen' is een briljant boek, het is een fantasy boek zonder de klasieke elfen en dwergen, al speelt er één dwerg in mee. Het boek komt wel traag op gang maar dat moet om de personages in te leiden. Er zitten veel intriges in en er wordt ook veel verraad gepleegd, er zit ook veel spanning in het boek en er wordt veel verteld vanuit veel verschillende standpunten: eerst vanuit het standpunt van Ned, dan vanuit het standpunt van Cercei, dat is wel leuk maar je moet er je aandacht wel goed bijhouden. Er bestaan verschillende verhaallijnen die elkaar af en toe overlappen, er wordt een aanzet gegeven voor de volgende boeken. Ook al zijn er veel personages, het verhaal blijft toch boeiend en wordt nooit saai.

Carlemagne
09/03/2013
0

Dit is een geweldig boek!!!
Alle karakters en gevoelens komen levensecht over. Ook leuk is, dat de helden ook zo hun minpuntjes hebben en de
slechteriken zo hun pluspuntjes hebben (behalve Cercei en jeoffrey natuurlijk).
Dit komt omdat er telkens vanuit een ander karakter wordt beschreven wat er gebeurt.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren