Cover van boek Het jaar dat de wereld op zijn kop stond
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2014 | 272 pagina's
ISBN: 9789045117201

Het jaar dat de wereld op zijn kop stond

Als Pearls moeder overlijdt bij de geboorte van haar zusje, staat haar wereld volledig op zijn kop. Ze geeft haar stiefvader de schuld van haar ellende en noemt haar nieuwe zusje 'de Rat'. En het wordt er niet beter op als haar oma bij hen in huis komt. Met haar overleden moeder voert ze hele gesprekken. Want zij verschijnt telkens plotseling om Pearl te troosten, te helpen of toe te spreken...

Je volgt Pearl in het eerste jaar na de dood van haar moeder. Pearl is zo in beslag genomen door de rouw om haar moeder, dat ze iedereen van zich verwijdert. Toch leert ze de situatie accepteren, maar dat gaat met veel pijn gepaard.

Lees een stukje

Mama zit op de rand van mijn bed te wachten.
'Ik schrik me te pletter van je,' zeg ik.
'Hoe is het met Rose?' vraagt ze opgewonden. 'Ze is nu toch thuis? Ik wilde alleen even horen hoe het gaat allemaal.' Ze kijkt me met haar meest priemende blik aan. Ik weet dat ik mijn best zal moeten doen. Ze mag niet in de gaten krijgen wat er echt aan de hand is.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Amber De Cnijf
01/12/2021
4

Ik vind het een goed en aangrijpend boek. De emoties van Pearl (hoofdpersonage) zijn een echte rollercoaster. Ik vind het ook goed dat het boek geschreven is in de ik-vorm waardoor het lijkt dat Pearl alles zegt. Het boek is zeker aan te raden.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren