Cover van boek Het boek van stof: Deel 1 La belle sauvage
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2017 | 444 pagina's
ISBN: 9789044635089
Dit boek staat in de lijst Boeken voor Harry Potter fans

Het boek van stof: Deel 1 La belle sauvage

Baby Lyra wordt in het diepste geheim verzorgd in een klooster. Zij en Malcolm, die bij de nonnen kind aan huis is, zijn twee handen op één buik. Hun lot raakt voor altijd verstrengeld wanneer de nieuwsgierige jongen verwikkeld raakt in een gevaarlijk complot. Verschillende mensen hebben het op de baby gemunt en een grote overstroming gooit nog meer roet in het eten. Terwijl Malcolm erachter probeert te komen waarom Lyra zo belangrijk is en voor wie, doet hij er alles aan om het meisje in veiligheid te houden.

Deze spannende tocht doorheen Philip Pullmans parallelle wereld is een meeslepende introductie op zijn beroemde Noorderlicht-trilogie die hij maar liefst 22 jaar geleden uitbracht. Nog uren leesplezier verzekerd dus!

Lees een stukje

Haar dæmon, het kuiken van een zwaluwachtig vogeltje, lag bij haar te slapen, maar zodra Asta ook in de vorm van een zwaluw omlaag vloog en op de rand van de wieg ging zitten, werd het kuiken wakker en deed hij meteen zijn gele snaveltje wijd open voor eten. Malcolm lachte, en dat wekte de baby, en toen ze zijn lachtende gezicht zag begon zij ook te lachten. Asta deed alsof ze een insect uit de lucht hapte en het naar de geopende snavel van de babydæmon gooide, wat hem tevredenstelde, en daar moest Malcolm nog harder om lachen. De baby lachte zo hard mee dat ze de hik kreeg, en elke keer als ze hikte schrok haar dæmon.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Nora
03/04/2020
5

Echt een heel leuk boek! Ik had de noorderlicht-serie ook al gelezen en gekeken, daarom is het wel leuk dat er een verhaal bijhoort.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren