Cover van boek Het alfabet van Candice Phee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2017 | 214 pagina's
ISBN: 9789047709107

Het alfabet van Candice Phee

De 12-jarige Candice Phee schrijft een uitgebreid alfabet van haar leven. Ze groeit niet bepaald in een modelgezin op: sinds de wiegendood van haar zusje Sky is het gezin uit elkaar gevallen. Haar beste vriend Douglas denkt dat hij uit een andere dimensie komt. Geen wonder dat Candices leven uit onverwachte gebeurtenissen en verrassingen bestaat. En Candice zelf? Wel, ze is 'autistisch', volgens anderen. ‘Ik ben ik,’ antwoordt Candice. En vol goede moed gaat ze op zoek naar het grote geluk, voor zichzelf en alle mensen om haar heen.

Candice is een heerlijke verteller, en echt zo’n personage dat je meteen in het hart sluit. Ze vindt zichzelf weleens ‘raar’, vat alles letterlijk op en leest het woordenboek als ontspanning. Vol goede moed probeert ze de mensen uit haar omgeving gelukkig te maken. Geen eenvoudige opdracht, en Candice is bovendien uitermate onhandig. Dat resulteert meermaals in hilarische scènes. Een geslaagd boek, dat nu eens niet om autisme draait, maar openhartig over Candice als uniek persoon vertelt.

Lees een stukje

‘Je moeder zei namelijk dat je alles goed geordend wilt hebben, en Douglas vertelde over je etui.’ Het was duidelijk dat mijn verbazing nog merkbaar was, want weer ging ze door: ‘Omdat je alles zó en niet anders wilt.’
Ik zei niets.
‘Dus vroeg ik me af of je wel verschillende kleuren eten op hetzelfde bord wilt.’
Het kan goed zijn dat ik een wenkbrauw optrok. Mogelijk twee.
’Je bent autistisch, toch?’
’Nee,’ zei ik.
Nu was het de beurt aan surrogaat-Penelope om verbaasd te kijken.
’Wat ben je dan?’ vroeg ze.
’Ik ben ik,’ zei ik.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Jan.kuenen
13/11/2021
5

Geweldig boek echt leuk geschreven en verwoord??

Laura De Nys - O.L.V.H Brugge
18/11/2020
4

Ik vind het een heel leuk en leerrijk boek want je komt veel woorden te weten die je waarschijnlijk nog niet kende. Het boek was echt mijn ding want ik heb veel gemeen met het hoofdpersonage.Terwijl ik het boek las, voelde ik de emoties en de gevoelens van de personages. Het boek was ontspannend en leuk om te lezen. Je kon het verhaal goed volgen en het las dus vlot. Ik raad iedereen aan om dit boek te lezen.?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren