Cover van boek Greenwood
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Signatuur | 2020 | 526 pagina's
ISBN: 9789056726294

Greenwood

Een beklijvend familie-epos over bomen, dat start in 2038. We bevinden ons in Greenwood Island, in één van de nog weinig resterende oerbossen ter wereld. Door de "Grote Verdorring" zijn er immers nog amper bomen over, met alle apocalyptische gevolgen van dien. Klimaatvluchtelingen zijn een realiteit. Mensen bezoeken Greenwood als een attractie.

Hoofdpersonage Jacinda 'Jake' krijgt te horen dat ze mogelijks erfgename is van de multimiljonair Greenwood. Stelselmatig keren we terug in de tijd en leren we de grillige geschiedenis van haar voorouders kennen.

Naast een boek over de kracht en noodzaak van bomen, is dit bovenal een familieverhaal, met een ruig en verpletterend kantje. Een majestueuze dystopische roman die angstaanjagend visionair aanvoelt. 

Lees een stukje

Ze komen voor de bomen. Om hun naalden te ruiken. Hun schors te strelen. Verkwikking te vinden in het nederig stemmende duister van hun schaduw. Stil te staan onder het bladerbaldakijn en te bidden tot hun duizend jaar oude zielen. Vanuit de door stof gesmoorde steden komen ze naar dit exclusieve bomenresort - een afgelegen, bebost eiland in de Grote Oceaan voor de kust van British Columbia - om zich te transformeren, te vernieuwen en weer in contact met zichzelf te komen. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren