Cover van boek Fangirl
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2014 | 455 pagina's
ISBN: 9789000342440
Dit boek staat in de lijsten HolebiAlleen zijn

Fangirl

Cath (kort voor Cather) is achttien en vertrekt naar de universiteit. Ze doet dat op haar eentje, en toch ook niet. Haar tweelingzus Wren gaat namelijk ook mee, alleen heeft Wren besloten zich na al die jaren los te koppelen van Cath. Terwijl Wren vanaf dag één beste vrienden is met haar roommate, spreekt Cath amper met die van haar. Ze heeft geen zin in nieuwe vrienden. Ze heeft genoeg aan zichzelf, haar studie en haar fanfictie. Want op internet is Cath groot: ze schrijft succesvolle verhalen die zich afspelen in het universum van de populaire Simon Snow (een soort Harry Potter). Je zou kunnen zeggen dat Cath alleen maar leeft voor Simon Snow. En dat is natuurlijk niet vol te houden. Zeker niet als de liefde op de deur komt kloppen.

Het Amerikaanse college-leven (denk grasvlaktes, dorms, eetzalen met eindeloze buffetten), een personage dat bezeten is van boeken, echte en minder echte vriendschappen, de warboel die verliefdheid heet, en ergens diep onder Cath's vel een snijdend trauma: dat is Fangirl. Donkerder dan de cover doet vermoeden, en tegelijk heerlijk meeslepend.

Lees een stukje

Hij draaide zich om naar Cath. 'Ga je mee?'
Cath schudde haar hoofd.
Nadat de deur achter de twee was dichtgevallen, ging ze op de onopgemaakte matras zitten die blijkbaar voor haar was bestemd - feng shui was wel haar laatste zorg - en liet haar hoofd tegen de betonnen muur rusten.
Ze moest gewoon even haar zenuwen tot bedaren brengen.
De nervositeit terugduwen die ze als zwarte ruis achter haar ogen voelde knetteren en als een tweede hart in haar keel voelde kloppen; die moest terug haar maag in, waar dat soort dingen thuishoorden en waar ze in elk geval een mooie knoop in haar zenuwen kon leggen die ze kon proberen te negeren.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Elysia Ponickau
01/01/2021
5

Het was een heel leuk boek. Ik kon het echt niet wegleggen. Maar het einde vond ik niet zoo WOW. Maar voor de rest is het echt een aanrader 

Sita Uijdens
17/11/2020
5

Cath is een meisje dat naar college gaat met haar tweelingzus. Maar Wren haar tweelingzus wou niet met haar op de kamer. Zo is Cath die hele grote fan van Simon Snow is op de kamer beland met Reagan. Eerst klikte het niet maar uiteindelijk worden ze goede vrienden en staat er veel te gebeuren. Wat ik zelf van het boek vind. Ik vond het een heel leuk boek dat ik niet kon wegleggen. Cath vond ik zo'n leuk personage?. Een aanrader dus!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren