Cover van boek Escape room
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2017 | 178 pagina's
ISBN: 9789025873974

Escape room

Beste vrienden Sky, Alissa en Mint gaan samen met Alissa’s nieuwe vriendje Milas naar een Escape Room. Ze moeten zo snel mogelijk zien te ontsnappen uit een kamer. Maar al snel blijkt dat samenwerken niet zo vanzelfsprekend is ... Hangt er jaloezie in de lucht of speelt er iets anders? En is Cleo, die hen opsluit, ooit nog van plan de vier te laten gaan? Ze lijkt het persoonlijk op een van hen gemunt te hebben en de jongeren kunnen geen kant op!

Heb je er al eens bij stilgestaan dat je in een Escape Room overgeleverd bent aan (een) vreemde(n)? Dit boek wordt al snel heel erg spannend omdat de hoofdpersonages daar zelf nog nooit over nagedacht hadden. Om te weten te komen hoe al hun verhalen met elkaar verweven zijn, zul je dit boek in een ruk willen uitlezen.

Lees een stukje

Het is zo donker dat ik begin te wankelen op mijn benen. Hoort dit erbij? Ik kan me niet voorstellen dat vorige bezoekers deze Escape Room met vijf sterren hebben beoordeeld als Cleo zonder enige reden het licht uitgooit en niet meer aandoet.
‘Straks staat die Liese ineens voor ons,’ zeg ik. ‘Ik heb gehoord dat er Escape Rooms met acteurs zijn.’
‘Doe normaal,’ kreunt Alissa. Het verbaast me dat ze zo bang is.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.57143
Anoniem
11/11/2022
4

het is echt een spannend boek, heel leuk, zeker een aanrader

Gitte VDB
25/10/2022
0

Gevangen in een vreemd huis zonder uitweg

Ben je bang dat je escape room levensecht wordt? Maren Stoffels heeft de thriller Escape Room geschreven naar aanleiding van haar bezoek aan een escape room. Deze jeugdroman is een aanrader voor mensen die van spanning en actie houden. 

Het boek gaat over een groep vrienden die naar een escape room gaan voor een leuk avontuur, maar het liep anders dan ze hadden verwacht. Ze hadden ieder apart veel problemen en dat leidde tot heel wat ellende.

Escape Room bevat veel complot en avontuur. Doordat het verhaal zich afspeelde in een levensechte escape room, leek het even of ik zelf een karakter in het verhaal was. Ik maakte er een spannende avond mee. Door de spanning in het verhaal had ik de neiging om verder te lezen en zo kwam ik telkens meer te weten over het verleden, waardoor het interessant bleef. Door de onverwachte wendingen kroop ik echt in het boek en wist ik nooit wat me te wachten stond.

De karakters werden gedetailleerd beschreven. Daardoor wist ik hoe de vier vrienden in de escape room eruit zagen. Door alle persoonlijke elementen uit hun leven leerde ik hen echt kennen en wist ik hoe zij zich voelden.

Een minpuntje was dat ik in het begin van het boek snel veel personages leerde kennen. Ik kreeg telkens het perspectief van iemand anders, dat zorgde ervoor dat ik in het begin regelmatig moest terugbladeren omdat ik de personages nog niet kende. Naarmate het verhaal vorderde, kon ik de karakters wel beter onderscheiden en begreep ik hen beter. 

Vaak werden ook dingen herhaald vanuit een ander perspectief, dat vond ik niet nodig in het verhaal.

Dus hou jij van verrassingen, plottwist en spanning, lees dan zeker dit boek. Het is perfect voor op een regenachtige dag met een dekentje en kopje warme chocomelk. Het boek absorbeert je helemaal en je vergeet alles om je heen. Het zal je zeker kriebels geven…

4 MWb - Bree

 

Elsa
25/10/2022
0

Het boek Escape room is een boek met veel avontuur en complot. Doordat het boek zich afspeelt in een levensechte escaperoom leek het even of je zelf een karakter was. Het is een zeer spannend boek met een mooie verhaallijn over 4 vrienden. Escape room valt vlot te lezen door een doorlopende lijn. Door de spanning in het boek krijg je de neiging om verder te lezen en kom je telkens meer te weten over het verleden, waardoor het interessant blijft. Door alle onverwachte wendingen en plottwisten kroop je echt in het boek en wist je nooit echt wat je te wachten stond.Er is een duidelijke karakter opbouwing, je zult persoonlijke elementen uit de levens van de personages te lezen krijgen waardoor je dus ook een goed beeld van hen krijgt en weet hoe ze er uitzien. Ook krijg je door alle details te weten waar ze wonen en hoe de verschillende kamers in de escape room eruit zien.

 

10/10/2022
0

ik heb het nog niet gelezen , maar aan de reacties te zien lijkt het me wel een leuk boek .

nick
08/09/2022
5

?Fantastisch boek, echt een aanrader heb het voor Nederlands gekocht

02/03/2022
0

Ik vond het heel spannend om te lezen. Echt een topper dit boek!?

Anna VDB.
25/10/2021
5

Dit verhaal was gewoon superspannend en heel geheimzinnig. Ik vond het een ideaal leesboek qua dikte, manier van schrijven en het verhaal zelf. Je wil gewoon verder lezen!

Bobbel
29/09/2021
4

?

baguette
04/01/2021
5

goed

toptoptoptoptop
28/10/2020
5

top

Keandro
08/10/2020
4

Het ziet er een leuk en spannend boek uit

 

Nina
22/09/2020
4

Het ziet er spannend uit. Ik ben erin geïnteresseerd.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren