Cover van boek Drengr
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Ploegsma | 2023 | 233 pagina's
ISBN: 9789021684260

Drengr

Sigi is een viking, maar niet stoer, dapper en sterk. De andere vikingen mijden hem. Ze denken dat hij ongeluk brengt. Na een ruzie met de zoon van het stamhoofd wordt Sigi weggestuurd. Hij moet bewijzen dat hij 'drengr' is, wat 'moedig' betekent. Hij moet naar de Oerzee varen en de Wereld-slang doden. Sigi voelt zich verlaten en hulpeloos. Maar enkele ontmoetingen onderweg helpen hem in de juiste richting. Kan hij echt 'drengr' worden? Of is er nog iets belangrijkers mogelijk? 
Een spannende en avontuurlijke zoektocht naar moed en geloven in zichzelf staat Sigi te wachten. 

Lees een stukje

Sigi weet al precies hoe de andere kinderen naar hem zullen kijken. Dit is niet de eerste keer dat het misgaat. Bij lange na niet. Terwijl hij zout water ophoest, sleurt hij zichzelf met pijnlijke armen en benen het strand op. De golven duwen hem telkens omver als hij op wil staan, maar hij weet dat niemand hem komt helpen.
Natuurlijk zal Ivar hem uitlachen. Magnilde zal naar hem kijken alsof hij een hoop rottend zeewier is. En tussen hen staat de gevaarlijkste van alle Vikingkinderen waarschijnlijk woedend naar hem te schreeuwen. 
'Hoe krijg je dát nou weer voor elkaar!' buldert de stem van Einar al over het strand. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren