Cover van boek Dieven
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2010 | 325 pagina's
ISBN: 9789045110363

Dieven

In de barrio, een beruchte krottenwijk, is het leven geen lachertje. Baz weet niet precies hoe oud ze is. Hoe ze samen met haar vriend Demi moet overleven, weet ze wel: door te stelen voor Fay die haar een huis gaf toen ze niet groter was dan een zak aardappelen. Maar wanneer de twee diefjes een kostbare ring stelen, gaat het helemaal mis. Maffiafiguren en corrupte politieagenten zitten hen op de hielen.

Waar dit meeslepende verhaal zich juist afspeelt, kom je niet te weten. Maar de schrijver heeft wel ontzettend goed zijn best gedaan om je de stad te doen zien, voelen én ruiken! En de hoofdpersonages, Baz en Demi, zijn dan wel diefjes, eigenlijk verschillen ze niet zo erg van jou en mij. Wanneer het Kasteel (de gevangenis) steeds dichterbij komt, wordt het boek dan ook heel erg spannend.

Lees een stukje

Ergens gaat een rijke mevrouw tekeer over stelende nietsnutten van kinderen die zouden moeten worden opgesloten of erger, maar Baz denkt niet aan haar. Ze denkt wel aan dat schattige meisje, hoopt dat ze haar nog een keertje tegenkomt, en als ze haar tegenkomt wrijft ze haar met haar schattige gezichtje in het vuil van de straat. 'Door jou kreeg die pet me te pakken, troel. Alleen was ik te snel voor 'm. Niemand douwt mij in het Kasteel!'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.906
Wolf
28/06/2014
0

Dit is niet echt een leuk boek, het is dik, en er zit wel spanning in, maar voor deze dikte echt te weinig. Het verhaal gaat daardoor heel traag, en je komt ook niet zo veel over de hoofdpersonen te weten. Ik heb het meteen toen ik het uit had aan Kinderzwerfboek gegeven.

charles
07/04/2013
0

Demi en Baz zijn straatdiefjes in een grote stad. Fay, hun ‘baas’, verleent hen onderdak in een sloppenwijk. Op een dag steelt Demi een waardevolle ring, vanaf dan loopt het helemaal fout! De ring is namelijk van de vrouw van de hoofdcommissaris van de politie. Niet alleen de politie zit achter hen, heel wat criminele figuren proberen hen te pakken te krijgen.
Het verhaal lijkt zich af te spelen in een Zuid-Amerikaanse stad. Het leven van de straatdiefjes is maar weinig waard en geeft geen hoop op een betere toekomst. Hoewel ze dieven zijn, krijgt de lezer sympathie voor Demi en Baz! De conclusie is dan ook dat beide personages hun leven opnieuw in handen willen nemen. Het is een beklijvend verhaal dat erg realistisch wordt verteld.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren