Cover van boek De vanger in het graan
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2014 | 288 pagina's
ISBN: 9789023426424

De vanger in het graan

Holden is het danig beu op school. Wat doe je dan? Ronddolen in de stad, taxi’s nemen en oude vriendinnen opzoeken, een hoertje bestellen en je vooral ongelukkig voelen?
Jij misschien niet, maar Holden wel...

Vraag je een hippe volwassene naar hét boek van zijn jeugd, dan hoor je vaak De vanger in het graan in één adem genoemd worden met On the Road van Jack Kerouac. Een jaren 50-cult-boek dat je best leest als je je een beetje vrolijker voelt dan de hoofdfiguur in dit verhaal.

Lees een stukje

Het hele eind terug naar het hotel liep ik. Eenenveertig verrukkelijke straten ver. Ik deed het niet omdat ik zin had om te lopen. Het was meer omdat ik geen zin had om nog een keer in en uit een taxi te stappen. Soms krijg je gewoon genoeg van taxi's, net zoals je genoeg kunt krijgen van de lift. Opeens moet je gewoon lopen, het geeft niet hoe ver of hoe hoog.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.01389
Timothy
07/03/2017
0

Ik vond het boek heel mooi, en nochtans het in de vorige eeuw is geschreven, kunnen we ons nog altijd herkennen in het boek. Ik vond het heel bijzonder, en ik ben blij dat ik het gelezen heb.

Sophie
13/10/2014
0

Na dit boek gelezen te hebben, wilde ik geen ander boek ook maar aanraken, wat vrij ongebruikelijk is voor mij, omdat ik bang was uit de wereld van Holden terug te worden gezogen. Ik denk dat dit genoeg zegt.

Kakhoofd
02/02/2012
0

Heel leuk boek en heel bijzonder.
peace.

Dennis Kokx
20/04/2009
0

Het is een leuk boek dat zeer geschikt is voor jongeren die de saaie levensloop van een scholier even aan de kant willen zetten. Het boek vertelt over een scholier, met de naam Holden die van school wordt gesmeten. In plaats van terug naar huis te gaan, brengt hij zijn dagen door in New York. De jongen wordt in een stadsleven gebracht waar alles mogelijk is.

De schrijver van het boek zorgt ervoor dat je het hoofdpersonage kunt begrijpen in zijn acties.

Het is een leuk boek dat ik vooral aan jongeren zou aanraden.

Jacques Van Camp
27/03/2007
0

Volgens mij het beste boek dat ooit geschreven werd. Stijl en inhoud zijn prachtig. Kan wat literaire kwaliteit vergeleken worden met "Of mice and men". Ik denk niet dat u door deze lectuur alleen intellectueel zou worden.

Hans
13/11/2008
0

een vet strak boek,echt ni te doen, als dit boek er niet was,was ik geen intillectueel geworden als ik nu ben... en dit boek heeft mij aangezet om te lezen. Een aanrader voor elke lezer. Door het boek te lezen heb ik mijn ware aard leren kenne.En schrijf ik mijn gevoelens op : ik ben HOMO. allemaal door dit boek.

bochi
10/10/2005
0

een zalig boek!

er voor las ik nooit maar dit boek heeft me aangezet om te lezen!

het boek is echt mooi geschreven. het leest vlot en is een van de allerbeste!

monikamacken
12/10/2004
0

Een prachtig boek, een echte klassieker, die alle generaties weet te boeien. Sobere stijl, levensechte personages.Echte literatuur!

zip
23/11/2003
0

dit boek is een klassieker. Iedereen moet het gelezen hebben. Het verhaal over een jongen die weg loopt van zijn school en naar New york trekt,is minutieus beschreven, de gedachten vliegen om je oren. De andere personages zijn eveneens tot in de puntjes uitgewerkt. Nog een wonder van het boek: Het taalgebruik. het verhaal is geschreven in 1951, maar de taal van die jongen klinkt exact zoals de mensen nu praten, vlot en recht aan recht uit. Wel een waarschuwing voor mensen die een pessimistische levensvisie niet kunnen verdragen,misschien kan jij er dan verveeld door geraken.
liefs
zip

Wat vind JIJ?

Aantal sterren