Cover van boek De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2016 | 480 pagina's
ISBN: 9789059088085
Dit boek staat in de lijst Mythen en legenden

De val van de goden : de Kleine Klassiekers verzameld

In dit boek vind je mooi vormgegeven ‘Kleine Klassiekers’, oftewel bewerkingen van oeroude verhalen en mythes, zoals de jarenlange omzwervingen van Odysseus, de ontspanningspoging van Daedalus en Icarus of de onmogelijke keuze van Helena tussen haar grote liefde en haar dochter.

Michael De Cock herleidt de oude verhalen tot hun essentie; passages vol zinderend verlangen, avontuur en dramatiek kleuren de bladzijden. Het zijn vertellingen vol kleinmenselijke verlangens, waarin verlangens en grootste daden, waarin hoogmoed voor de val komt en verraad gruwelijk bestraft wordt.

Lees een stukje

Ben je ooit zo verliefd geweest dat de grond onder je voeten daverde? Zo verliefd, dat het even duurde voor je begreep, dat het niet de grond was die daverde, maar dat jij het zelf was die op je benen trilde? Als je dat ooit meemaakte, dan kan je geloven wat mij overkwam. Maar als je het nog nooit voelde, dan kan je me niet begrijpen. Dan zal je zeggen, net als alle anderen… ‘Helena! Hoe kon je zo dwaas zijn om alles achter te laten. Je man, je huis, je kind. Om helemaal alleen met je lief te vertrekken. Naar een land waar je niets of niemand kent, met een taal die je niet spreekt, en waar je voor altijd een vreemde zal zijn.’ Dat zal je zeggen. Tot de dag dat jou precies hetzelfde overkomt. Tot de dag dat ook jij zo trilt op je benen dat het lijkt alsof de aarde onder je voeten davert.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Iemand 2
17/03/2022
5

Super tof, ook zo leuk dat er meerdere verhalen in zitten!

27/11/2020
0

slecht

iemand
14/01/2018
0

waarom geen reactie

Wat vind JIJ?

Aantal sterren