Cover van boek De reis van Noah
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
KokBoekencentrum | 2023 | 300 pagina's
ISBN: 9789026625817

De reis van Noah

Londen, 1939. De Tweede Wereldoorlog breekt uit en Noah's vader besluit soldaat te worden. Noah blijft achter met zijn moeder, en met Winn, de hond. Hij beloofde zijn vader goed voor de hond te zorgen. Als de regering oproept om alle huisdieren af te maken, komt Noah in opstand. Samen met zijn beste vriendin Clem besluit hij Winn, maar ook Clems hond Franck en een heleboel andere dieren te redden. Op een gammel bootje varen ze de Theems af, op zoek naar een plek waar de dieren veilig zijn.

Dit boek over een dappere jongen met een groot hart voor dieren is erg spannend, maar is bovendien gebaseerd op een echte gebeurtenis: aan het begin van de oorlog werden mensen in Londen inderdaad gevraagd om hun dieren te doden.

Lees een stukje

Hij wilde niet boos of onbeleefd zijn, maar hij kon alleen maar aan papa denken, aan wat hij papa over mama en Winn had beloofd. Wat voor zoon zou hij zijn, als hij papa binnen een week al teleurstelde? Papa had het toch gezegd? Zolang Noah zorgde dat mama en Winn veilig waren, zou papa zelf ook veilig zijn. Beschermd. Dus dit nieuws was afschuwelijk. Slechter dan dit kon het niet.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
onbekend
04/05/2023
5

Zeer goed boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren