Cover van boek De hamburger files
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Averbode | 2007 | 88 pagina's
ISBN: 9789031725076

De hamburger files

Sessy en Joene werken allebei in de MacLekker. Ze vormen een goed team en ook buiten de werkuren brengen ze veel tijd met elkaar door. Natuurlijk is Sessy verliefd, want Joene is ongelooflijk knap. Voor Joene ligt het anders: hij maakt er geen geheim van dat hij homo is. Bij MacLekker levert dat de nodige pesterijen op. Gelukkig slaan Sessy en Joene terug met een pracht van een wraakplan.

Het verhaal van Sessy en Joenes is heel herkenbaar voor iedereen die al eens balanceerde op de dunne grens tussen vriendschap en liefde. Ook al is het verhaal soms nogal triest, het is wel met de nodige humor en spanning neergeschreven.

Lees een stukje

Of ik verliefd ben? Ja, natuurlijk ben ik verliefd. Al twee maanden. Maar verliefd is een veel te kinderachtig woord. Wat ik voel voor Joene is veel specialer, veel makkelijker ook. Het is alsof we dezelfde hersens hebben. Alsof we dezelfde mensen zijn, nu ja, weet ik veel.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.64054
Lorien
30/11/2022
5

Het is gewoon een heel leuk boek!!!!!!!!

Amber De Loor
18/11/2013
0

ik vind dit een heel mooi boek. Het is een spannend, romantisch boek en het gaat vooral over vriendschap. Het verhaal neemt je mee in een waaier van gevoelens. Het gaat over een jongen die homo is en er gebeuren allemaal erge dingen, zijn vriendin steunt hem in alles wat hij doet. Maar deze vriendin komt achter dingen die ze liever niet wist. Zo zie je dan dat er ook een beetje drama in zit. Het telt maar 88 p. , wat heel weinig is, dus ik las het in 1 dag uit. Eenmaal je begint met lezen kan je niet meer stoppen.

Gaulthier Neyrinck
31/10/2013
0

De Hamburger Files is een uitdagend boekje als je weinig, niet graag of niet vlot leest. Ikzelf las het verhaal in één ruk uit want het is zowel realistisch, serieus en soms ietwat humoristisch.
De titel van het boek kon ik in het begin enkel linken aan het hamburgerrestaurant waar ze werkten. Na enige tijd kon ik uiteindelijk ook de "files" aan de blog linken, in plaats van aan autofiles.
Soms was het wel moeilijk om in het begin het verhaal te snappen, gezien de verschillende lettertypes (blog ; niet-blog; sms of chat). Eenmaal je mee bent met het verhaal is het een echte aanrader.

anthony Emadafshar
30/04/2013
0

Voor iemand die niet graag leest, is het HET boek.

Het leest zeer vlot en ik wou zo snel mogelijk het vervolg lezen, zeker nadat het diefstal in de vestiaire is gebeurt.

In het boek zijn er momenten waar Sessy haar verhaal vertelt en andere wanneer alles in een blog is geschreven. Persoonlijk vind ik het een goede idee want dan geeft Joene daar ook commentaar op.

Dus het is leuk, snel, spannend en zo zijn er nog veel superlatieven die het boek goed beschrijven.

Leandro
15/03/2013
0

Ik begon met tegenzin aan het boek te lezen, maar na een aantal pagina’s vond ik het boek best wel interessant.
Ik heb het in 1 keer uitgelezen, wat ik normaal nooit doe.
Normaal lees ik maximum een halfuurtje aan één stuk door aan een boek, maar ik vond het zo een goed boek dat ik het in één keer heb uitgelezen.
Na het lezen van dit boek heb ik besloten om alleen maar boeken te nemen van de reeks Fahrenheit omdat ze klein zijn en gemakkelijk lezen.
Dit boek heeft mijn leesinteresse verhoogd.
Ik ga geen andere boeken lezen van de auteur, maar wel van de reeks Fahrenheit.

Eline
15/03/2013
0

In dit boek wordt omschreven hoe ze door gedrag van anderen zich gaan gedragen en hoe ze dan gaan denken. Er wordt duidelijk weergeven dat holebi’s het niet gemakkelijk hebben.
Ik vond het een goed boek maar de wisseling tussen weblog en gewone tekst brengt verwarring.

joren
23/02/2013
0

Een tof boek over een jongen en meisje die in 'mc Lekker' werken, hoe het meisje verliefd wordt op de jongen, maar dat de jongen eigenlijk homo is en daarom ook gepest wordt.

hoi
21/11/2011
0

lelijk!!!

jenny vanbelle
28/01/2009
0

Het boek leest heel vlot. Ik lees absoluut niet graag, maar dit boek las ik enorm graag. Er zat aan de ene kant spanning in en aan de andere kant romantiek en vooral vriendschap. Ik vond het een heel mooi boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren