Cover van boek De geheimzinnige sleutel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
The House of Books | 2013 | 192 pagina's
ISBN: 9789044342482

De geheimzinnige sleutel

Na de dood van zijn broer, liet Cosmo’s moeder hem achter bij zijn grootouders. Cosmo vindt dit wel goed, want zo kan hij vaker optrekken met zijn beste vriend: zijn opa. Wanneer deze zijn geheugen begint te verliezen door Alzheimer is dit hartverscheurend voor Cosmo. Op een helder moment geeft opa Cosmo een oude sleutel van een landhuis. Daar ontmoet hij iemand heel bekend: zijn grootvader op 16-jarige leeftijd! Op een inventieve manier probeert Cosmo zijn opa te redden...

Wat doe je wanneer je afscheid moet nemen van iemand die je graag ziet? Je probeert op welke manier dan ook om die persoon te redden. In Cosmo’s geval wordt zelfs tijdreizen een optie! Het is een heel ontroerend boek, dat een mooie boodschap van hoop uitdraagt. Cosmo is een personage dat al veel heeft meegemaakt en die dingen verwerkt op een speciale, humoristische manier. Je hoopt van harte dat Cosmo het onmogelijke verwezenlijkt. En het ziet ernaar uit dat dit kan lukken ook!

Lees een stukje

Hij begon dingen te herhalen, keer op keer, en daardoor wist ik dat er echt iets aan de hand was, want hij was normaal gesproken niet iemand die vaak in herhaling viel. Het werd knap irritant. Hij begon dingen te vergeten waarvan je je niet kunt voorstellen dat iemand die ooit vergeet, zoals het feit dat mijn broer Brian overleden was, ook al was hij zo onderhand al vrij lang dood.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
jessica de vries
19/08/2016
0

Dit boek is heel goed geschreven, het laat zien wat Alzheimer doet met een mens. En de de rest van de familie. Cosmo gelooft in zijn opa en probeert alles op te lossen maar dat lukt niet. Als zijn opa een goeie moment krijg geeft hij een sleutel. Dan ziet hij zijns opa, als een jonge man. Dit boek gaat over loslaten, maakt niet uit hoe treurig het als je vooruit wil komen moet je ook dingen loslaten. Echt een aanrader.

pol
23/02/2014
0

goed boek zeer leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren