Cover van boek Boyd was hier
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2015 | 208 pagina's
ISBN: 9789045116761

Boyd was hier

Opnieuw willen beginnen waar niemand je kent, herken je dat gevoel? Iedereen heeft genoeg van Benyamin, hijzelf nog wel het meest. Dus verandert Benyamin zijn kapsel en zijn naam, trekt hij totaal andere kleren aan en neemt hij een vakantiebaantje op een plek waar niemand hem kent. Natuurlijk zijn ook hier jongeren, en natuurlijk heeft hij hier ook een baas. En dan leert hij het meisje Nola kennen. Wie is Benyamin nu eigenlijk en wie wil hij zijn?

Als je graag leest hoe jongeren hun weg zoeken in het leven, durven te struikelen en weer rechtkrabbelen, dan is dit misschien een boek voor jou. Benyamin is op zoek. Hij moet wel, want zijn hormonen gieren door zijn lijf en zijn ouders laten hem even in de steek. Nu moet hij het zelf doen. Een boek met vaart!

Lees een stukje

Dorothee zal een slok nemen en verbaasd het papier omdraaien. Dit ben ik, leest ze. Een jongen van zeventien. Zonder haar. Draagt werkkleren. Is altijd buiten, want dyslectisch. Weet niets van televisie, computers en roddelbladen. Werkt op een begraafplaats. Heeft alleen een moeder. Naam: Boy, met i-grec. Met wát? Boyd.
Die d erachter doet het hem. Nog steeds is hij een jongen zonder naam, maar de d sluit hem af. Boy blijft hangen, met zijn mond open. Boyd is kortaf, dicht.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren