Cover van boek Bestemming onbekend
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 159 pagina's
ISBN: 9789047709947

Bestemming onbekend

Na de dood van haar oma kan de 12-jarige Rider enkel nog bij haar oudoom terecht. Op haar eentje neemt ze de trein: helemaal van Californië naar Chicago. Tijdens de saaie treinreis, komen al gauw herinneringen bovendrijven aan haar moeilijke kindertijd, met een verslaafde moeder en een norse oma. Rider legt ook nieuwe contacten, zoals bijvoorbeeld met de knappe Neal van de snackbar, of met Bonzo, een onzekere jongen die van gedichten houdt. Ze wordt verliefd, ervaart de kracht van poëzie en verwerkt haar herinneringen aan haar overleden moeder. Maar bovenal leert ze zichzelf te aanvaarden zoals ze is.

Een verslaafde moeder, een overleden oma, nergens aanvaard worden... Bestemming onbekend lijkt een triestig boek te zijn. Toch blijft Rider steeds positief uitkijken naar de toekomst. Met haar eigenzinnig karakter en de nodige dosis humor weet ze heel wat teleurstellingen te verwerken. Een oprecht en gevoelig portret van een eenzame tiener, die wanhopig naar familie verlangt.

Lees een stukje

De mensen aan tafel voelen als familie. Míjn familie. Als ik mijn familie zelf kon kiezen zou hij precies zo zijn. Dit is het gevoel dat een familie elkaar zou moeten geven op verjaardagen. Geen ambulances, geen drama’s, geen teleurstellingen.
Pas na drie stukken taart en twee koppen koffie lukt het me de woorden dank je wel uit te brengen.
Ik ben nu een tiener. Maar dat is niet waardoor ik me anders voel. Ik weet niet precies wat het is, maar ik denk dat het iets te maken heeft met deze trein.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
fenja
16/10/2020
5

wow super boek

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren