Cover van boek Angel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Polis | 2018 | 247 pagina's
ISBN: 9789463103152

Angel

Op een NAVO-legerbasis in Frankrijk landt in volle Koude Oorlog een legervliegtuig met de echtgenotes van de Canadese soldaten die er verblijven. Onder hen Margret, de zwangere bruid van Nathan. Hun hoop op een spannende, rooskleurige toekomst spat uit elkaar. Hun huwelijk houdt niet stand en Margret vertrekt kinderloos weer naar Canada. Nathan hertrouwt met de Franse Emilie en samen krijgen ze een zoon, Alain. Ze proberen een nieuw leven op te bouwen maar het verleden, dat startte met de aankomst van het vliegtuig met hun vrouwen, blijft de Canadese soldaten parten spelen. Vragen blijven onbeantwoord, het verlies en het onbegrip steken telkens opnieuw de kop op...

Dit boek vertelt een straf verhaal. Het is geschreven in een journalistieke stijl, die toch meeslepend is.

Lees een stukje

Ik sleepte de koffer, die voor de helft gepakt was met babykleertjes, de trap op. Margret volgde traag steunend. Ik had geen idee hoe we moesten beginnen, opnieuw beginnen. Het was te vroeg voor troost.
In de slaapkamer paste met moeite een dubbel bed. Op het hoofdkussen had ik twee chocolaatjes gelegd en een briefje, 'Welcome Margret'. Ze glimlachte flauw. In mijn herinnering was het de laatste keer dat ze lachte.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren