Cover van boek Alles wat licht is
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2019 | 256 pagina's
ISBN: 9789045123608

Alles wat licht is

De broers Luca en Berio zijn acrobaten in het circus. Om elke dag hun duizelingwekkende act aan de trapeze op te voeren, moeten ze elkaar volledig vertrouwen. Als Luca in de ban raakt van de jonge fotografe Yulia, krijgt die vertrouwensband een deuk. 

Daarnaast zijn er nog problemen in het land, want Italië staat op dat moment nog onder het bewind van Mussolini. Het circus moet moeite doen om te overleven. Dit boek combineert op een interessante manier de kunst van acrobatie met de geschiedenis van de jaren 1920.

Lees een stukje

Een halfuur later waren we allebei schoongewassen en klaar voor de parade. We haastten ons naar het haventje en liepen van daaruit de stad in. Langs de hoofdstraat stond een haag van juichende mensen. Een lange stroom militairen marcheerden in rijen van zes voorbij. De regelmatige slagen van de trommelaars dreunden. Ik was de chaos van een circusoptocht gewend, waar dieren en mensen door elkaar lopen en er muziek klinkt waar je blij van wordt. Deze parade was helemaal anders. Er hing opwinding en dreiging in de lucht. Het zonlicht schitterde in blinkend opgepoetste laarzen, in het staal van helmen en pistolen, die de zwarthemden in holsters op hun middel droegen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren