Cover van boek 30.000 woorden van Charlie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2011 | 134 pagina's
ISBN: 9789045112428

30.000 woorden van Charlie

Charlie is verliefd op Orhan. Haar ouders hebben moeite met hun relatie, want Orhan is 10 jaar ouder. En van Turkse afkomst, hoewel dat geen rol zou spelen. Hoe dan ook, Charlie trekt zich niets aan van hun commentaar. Totdat ze merkt dat Orhan wel heel erg bezitterig is, en snel jaloers.

Charlie doet mee aan een schrijfwedstrijd en moet iedere dag 1000 woorden schrijven, een maand lang. Omdat ze geen fantasie heeft (zegt ze), schrijft ze over haar grote liefde, Orhan. En over haar moeder, die depressief is. En haar vader, die op motorrijles gaat. Kortom, over de gewone dingen uit haar dagelijks leven.

Lees een stukje

'Ik heb een vriend. Hij heet Orhan, is zesentwintig en heeft een eigen zaak. Maar ik ben niet zwanger. Zo erg is het nu ook weer niet. O ja, en ik wil graag aan de pil.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1.75
1.8/5 2 stemmen
Lisa Van Driessche
21/02/2016
0

Het boek leest heel vlot waardoor het heel aangenaam is om te lezen. Door het gebruik van verschillende lettertypes is het verschil tussen het verhaal en een citaat heel duidelijk. Het is een leuk, realistisch verhaal waar je je volledig bij kunt inleven. De personages zijn duidelijk beschreven. Het is een echte aanrader!

Margo Van Laere
20/02/2016
0

Normaal ben ik niet zo een lezer maar dit boek heeft mij toch zover gekregen om het in 1 dag uit te lezen. Het leuke aan dit verhaal is dat ze het dagelijkse leven combineert met de schrijfmarathon. Het verhaal leest daarom ook zeer vlot omdat je altijd nieuwsgierig bent of ze de 1000 woorden per dag gaat halen. Ik kan mij ook zeer goed inleven in Charlie haar rol omdat ze ongeveer dezelfde leeftijd heeft als ik. Ik zou dit boek zeker aanraden aan mensen die willen lezen over het dagelijkse leven en verliefdheid.

lynn marien
28/11/2013
0

Ik ben zeer tevreden over het boek! Het leest heel vlot en kan een waargebeurd verhaal zijn , waar ik persoonlijk echt van hou. Wat ook leuk is vindt ik dat het verhaal wordt vertelt vanuit de hoofdrolspeelster. Natuurlijk is het ook een geweldige roman waar je je gedachte in kan late verdrinken. Het is een zeer meeslepend boek. Ik was altijd benieuwd wat Charlie , het hoofdpersonage, ging schrijven. Het boek laat eigenlijk tonen dat je zonder inspiratie ook dingen kan bereiken. Want in het begin dacht Charlie dat ze de 30 000 woorden nooit zal halen omdat ze zogezegd geen inspiratie had. Ik raad het boek zeker en vast aan! Vooral voor mensen die houden van romans, waargebeurde en meeslepende verhalen.

Chelsea
18/09/2012
0

Dees boek is <3<3~~geWELdiG**!!!LOF IT!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren