Cover van boek Wat zou Martin doen?
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Goor | 2019 | 197 pagina's
ISBN: 9789000365449
Dit boek staat in de lijsten BrievenboekenRacismeBlack History Month

Wat zou Martin doen?

"Beste Martin (alias meneer King)," op deze wijze start Justyce een brief naar Martin Luther King, de Afro-Amerikaanse burgerrechtenactivist. Hoewel King in 1968 werd vermoord, schrijft de jonge Justyce hem brieven, ze bieden een uitlaatklep tijdens een verwarrende periode.

Justyce is een voorbeeldige student, maar zijn ordelijke leven loopt uit de hand wanneer hij onterecht wordt gearresteerd. Hij wou enkel hulp bieden aan zijn dronken ex-vriendin maar etnische profilering zorgde ervoor dat hij werd opgepakt. Een heftige klasdiscussie tijdens maatschappijleer gooit extra olie op het vuur. Justyce weet niet meer wat te denken: hij past niet bij de blanke jongens op school, maar ook niet bij de zwarte jongens in de buurt. Hij geraakt meer en meer geïnteresseerd in de geschiedenis van discriminatie in Amerika. Wanneer er iets dramatisch gebeurt met zijn beste vriend, wordt hij geconfronteerd met de vreselijke vormen die racisme nog steeds kan aannemen...

Lees een stukje

Justyce ploft neer op de chique leren bank bij Manny in de kelder en pakt de controller van de reusachtige poef voor zich.
'Alles goed, dawg?' vraagt Manny, die als een gek op de knopjes van zijn trillende controller zit te drukken. Het geluid van de machinegeweren vult de ruimte in surround sound. Het dringt Justyce's oren binnen en stuitert rond zijn hoofd; hij voelt het pulseren in zijn lijf: BAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAM.
Hij hapt even naar lucht. 'Ja. Prima.' 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren