Cover van boek Vrede zij met u, zuster
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2010 | 285 pagina's
ISBN: 9789023458166

Vrede zij met u, zuster

Wie kent Muriel Degauque? Een Belgische vrouw was ze, geboren in de buurt van Charleroi. In 2005 reed ze samen met haar man naar Irak, in hun witte Mercedes. Op 9 november 2005 blies ze zichzelf op in een aanslag tegen een Amerikaans konvooi. Zo werd ze de eerste, en enige, Belgische vrouw die ooit een zelfmoordaanslag pleegde in Irak. Chris de Stoop zocht de feiten uit, praatte met getuigen en keek dossiers in. Hij reconstrueerde Muriels verhaal.

Hoe worden gewone mannen en vrouwen zelfmoordterroristen? Blijkbaar zijn daar geen al te grote stappen voor nodig. Het is verbazingwekkend en angstaanjagend om te zien hoe eenvoudig iemand kan radicaliseren, hoe snel een zelfmoordaanslag de volgende logische stap wordt. Dit boek kan je ogen openen voor een andere kant van onze maatschappij.

Lees een stukje

's Morgens werden ze opgepikt door een wagen die hen naar Rawa zou brengen, een buitenpost van de rebellen. Al gauw zagen ze een dorp voor hen opdoemen, in een bocht van de Eufraat. Ze reden het dal in dat als een oase vol palmbomen aan de stroom lag. Er was niets van de oorlog te zien. Het leek het begin van een spannende outdoorvakantie. Een survivaltocht.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren