Cover van boek Twee cowboys
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Geus | 2006 | 92 pagina's
ISBN: 9044504975

Twee cowboys

Brokeback Mountain, de 'homofilm'. Nu heb je het boek in handen. Ennis en Jack hoeden een zomer lang schapen. Op de ruige hellingen van Brokebackmountain ontdekken ze de liefde … Een zomer lang beleven ze de roes van de liefde. Die liefde blijft hun hele leven nazinderen, al beperkt ze zich tot één ontmoeting per jaar.

Eén zomer kan je leven bepalen. Zo ook bij deze twee cowboys. Allebei hebben ze een vrouw, één heeft ook kinderen. En toch, en toch … Eerst film, dan boek? Eerst boek, dan film? Het boek is zo dun dat het zelfs overbodig is om te twijfelen. De twee dus. Geniet ervan! 

Lees een stukje

Ennis werd in de rossige ochtend wakker met zijn broek op zijn knieën, een eersteklas koppijn en Jacks kont tegen zich aan geschurkt. Zonder iets te zeggen wisten beiden hoe het de rest van de zomer zou gaan, de schapen konden het schudden. En zo ging het ook. Ze praatten nooit over de seks, lieten het gebeuren, eerst alleen 's nachts in de tent, daarna in het volle daglicht in de brandende zon en 's avonds bij de gloed van het vuur, snel, ruw, lachend en snuivend, geen gebrek aan geluiden maar zonder ook maar één woord te zeggen, behalve die keer dat Ennis zei: 'Ik ben helemaal geen flikker' en Jack erop insprong met: 'Ik ook niet. Een eenmalig iets. Gaat niemand wat aan.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
Michael Vanassche
07/06/2011
0

Ik kon me goed inleven in het verhaal. Het verdriet en de onmacht kun je echt wel voelen. Ik vind het ook heel droevig omdat je niet met je geliefde samen kunt zijn doordat de buitenwereld er anders over denkt. Het taalgebruik vond ik gemakkelijk.

Alison Becu
01/06/2009
0

Op zich een mooi boek met een mooi verhaal, maar ik vind het persoonlijk niet echt één van de sterkste verhalen. Er zit ook niet echt een boodschap in naar de lezer toe, en daar hou ik wel van. Er zitten wel ellenlange zinnen in, maar al bij al leest het makkelijk.

Lander
03/03/2008
0

Hemeltje, als dat geen vrouwlievend boek is (ironie troef).
Leest snel. Er zitten wel ellenlange zinnen in.

Sam Cracco
29/02/2008
0

Ik vond dit een mooi boek, grappig om te zien dat stoere figuren als cowboys in dit boek een iets zachtere kant van hen laten zien. Het boek is niet lang, slechts 90 pagina's maar is wel kort en krachtig.

Lotte
10/04/2007
0

Heel mooi boek :D
Brokeback Mountain is m'n favoriete film allertijden.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren