Cover van boek Tutuba: het meisje van het slavenschip Leusden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Conserve | 2013 | 115 pagina's
ISBN: 9789054293576

Tutuba: het meisje van het slavenschip Leusden

Het is 1737 en een schip vol slaven vaart vanuit Afrika naar Suriname. Eén van de 700 slaven is Tutuba, een tiener. Zij is één van de 16 slaven die een schipbreuk net voor de kust van Suriname overleeft. Meer dan ‘overleven’ is het eigenlijk niet: Tutuba ervaart op het schip elke seconde wat het betekent om slaaf te zijn. Weinig eten, geen hygiëne, verkracht worden door de matrozen… Ook in Suriname blijft het leven hard...

Een dun boek? Check! Een verhaal dat naar adem doet happen? Check! Een verhaal over hoe wreed mensen waren en zijn? Check! Een verhaal over sterke vrouwen? Check! En verhaal vol hoop? Check… hoewel? Lees en beslis zelf!

Lees een stukje

Naakte mannen met afhangende schouders en neergeslagen ogen. Wat waren dit voor mannen? Wie waren deze mannen? Tutuba was eraan gewend dat alle mannen altijd stoer en heldhaftig deden; ze dacht even aan het gedrag van haar broertjes, wat het normale mannelijke gedrag was. Maar dat bestond niet meer bij deze mannen. Ze stonden op elkaar geperst als een hoop ellendige, treurige wezens, een grote hoop vernederde wezens. Ze waren beroofd, murw geslagen, mishandeld en bovenal vernederd. Alles was ze ontnomen, mannelijkheid, stoerheid, waardigheid. Ze waren ontmenselijkt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.25
3.3/5 3 stemmen
merel gyssens
29/02/2016
0

Ik heb dit boek gekozen omdat geschiedenis mij erg aanspreekt, ik lees graag waargebeurde verhalen.
Dit boek heeft mij zeker vanbinnen geraakt: de mooie omschrijvingen in het boek, de pijn van deze mensen,...
Ik vind dit zeker een aanrader omdat ik persoonlijk niet graag lees maar dit boek vind ik erg goed, zeer meeslepend en heel mooi verwoord.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren